Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

Какво представлява сайта bezrak.com?

Bezrak.com е интернет портал, който се обслужва от лекари и е предназначен да предостави информация на онкоболните и на техните близки относно наличните начини за лечение на рак по света и у нас.
Сайтът съдържа богат набор от информация за пациентите. Тук те могат да прочетат за най-новите открития в различни области на лечение на раковите заболявания. Информацията е подкрепена с научни резюмета, видео, линкове и други материали.

В сайта има толкова много информация – как да се ориентирам?

Действително, тук в портала bezrak.com има огромен набор от информация, а още повече информация за различни методи на лечение (доказани или не) се срещат и в интернет. Всичко това може да бъде много объркващо и плашещо за пациента. Има толкова много информация, а Вие разбира се, искате да вземете най-доброто решение. Понякога и съветите на различните терапевти са противоречиви. Как да разберете на кого да се доверите?
Каквото и да решите относно бъдещото си лечение, ние Ви съветваме да се консултирате с лекарите, посочени тук, в сайта. Това са специалисти с опит в областта на алопатичната и алтернативната медицина и те са ангажирани да Ви предложат адекватно решение за Вашия проблем.

Диагностициран/а съм с рак. Сега накъде? Какво лечение на рак да потърся?

Ако Вие или Ваш близък е диагностициран с рак, в момента най-вероятно трескаво търсите информация и искате да направите всичко, за да преодолеете тази болест. Това вероятно означава, че се опитвате да се консултирате с голям брой специалисти, които ще Ви подкрепят и могат да ви помогнат да вземете информирано решение за Вашето лечение – дали ще е традиционно или алтернативно или комбинация между двете, дали ще е обвързано с преодоляване на някои психически блокажи, свързани с болестта, или ще е обвързано с някакъв вид духовна подкрепа.
Каквото и да изберете относно Вашето бъдещо лечение е добре да се консултирате и със специалистите на този сайт. Те са български лекари, които имат опит в областта не само на конвенционалната, но и на алтернативната медицина. Те ще Ви изслушат внимателно и ще Ви помогнат да вземете правилно решение относно бъдещото си лечение.

Не мога да реша дали да използвам само официалната медицина или само алтернативните терапии или двете заедно?

Вашият онколог вероятно вече Ви е говорил за конвенционалните методи на лечение, които се предлагат за Вашето заболяване – операция, химио- и лъчетерапия. Но може би Вие самите искате да опитате и други възможности, като например лечение чрез методите на натуралната медицина. Дори и да се опитате да дискутирате тази възможност с Вашия онколог или химиотерапевт, тези специалисти често напълно отричат натуралната медицина, защото не са достатъчно добре запознати с възможностите, които тя предоставя. От друга страна, в интернет все по-често се открива информация за натурални терапии, които се провеждат в комбинация с официалното лечение и които помагат на пациента като намаляват силата на негативните странични ефекти на конвенционалните лечения и се „отговаря“ на лечението по по-добър начин. Доказано е, че пациенти, които са на лечение с цисплатина, карбоплатина и оксалиплатина се повлияват много добре, ако приемат екстракт от гинко билоба и магарешки бодил по време на лечението. Пациентите, преминаващи през лъчетерапия пък често се чувастват много добре, ако по време на терапията приемат витамин A, витамин C и хранителни добавки с нациамид.
Като цяло, за натуралните терапии често се твърди, че те „подобряват качеството на живот“ на онкоболните. Но в онкологията пациентът никога не получава официална информация за това. В такива случаи пациентът се чувства сякаш не всичко му е казано и сякаш е „разкъсван“ между различните мнения на специалистите.
Съветваме Ви да се допитате до лекарите, посочени на този сайт, които могат да Ви дадат добре обосновано мнение какво да направите във Вашия конкретен случай.

Алтернативните и комплементарни терапии за лечение на рак безопасни ли са?

Някои от алтернативните методи за лечение целят да подобрят общото състояние на пациента. Комплементарните терапии пък се стремят да засилят ефекта на терапиите от официалната медицина. Така например е доказано, че зеленият чай повишава ефикасността на химиотерапевтика доксорубицин. Разбира се, че зеленият чай е безопасен и всеки може да го употребява, но не можем да гарантираме доколко алтернативната или комплементарна терапия, която вие сте си избрали, ще бъде безопасна, дори и за нея да е писано на този сайт. Наше желание е само да предоставим възможно най-широк спектър от информация, но всеки пациент сам носи отговорност дали и как ще прилага определена терапия.
По начало алтернативните терапии използват неинвазивни методи, чрез които се цели засилване на имунната система на пациента. Когато имунната система е силна, тя е в състояние да преодолее всякакви заболявания, включително и рак.
За да сте сигурни, че ще приложите определена алтернативна терапия по правилния начин, най-добре е да се консултирате със специалистите на този сайт.

Какво да направи човек, ако използва или ако възнамерява да използва алтернативни терапии за лечение на рак?

Намирането на подходящ, добре подготвен специалист може да бъде една от най-трудните стъпки в лечението, когато пациентът е решил да се довери на алтернативните терапии.
В интернет и в пресата има множество фирми, които твърдят, че помагат при лечение на рак, но повечето от тях не могат да предоставят и един случай на реално излекуван пациент. За да не загубите своето ценно време и средства в неподходяща посока, съветваме Ви да потърсите специалисти, които могат да Ви покажат случаи на излекувани пациенти и да подкрепят методите си на лечение с научни изследвания и доказателства.

Загубих бързо тегло – трябва ли да се притеснявам?

Бързата загуба на тегло при онкоболните определено е лош показател. Не трябва да губите време. Моля обърнете се към подходящ специалист, който ще Ви даде насоки как да подобрите храненето си, за да спрете загубата на тегло.

Толкова ли е важно храненето при лечение на рак?

Световната здравна организация е определила, че факторите, свързани с храненето, съставляват най-малко 30 на сто от причините за всички ракови заболявания в западните страни и до 20 % в развиващите се страни. Храненето при онкоболните е от изключително значение. Правилното хранене довнася в тялото на пациента необходимите хранителни вещества (протеини, витамини, минерали, олигоелементи и други), които му помагат в борбата с болестта. Правилното хранене засилва и имунната система, която е „първата отбранителна линия“ – един от най-важните аспекти за профилактика и лечение на рака. Затова е и толкова важно да намерите добър специалист, който да Ви даде пълния набор от насоки с какво трябва да се храни един болен от рак пациент.
От особена важност е да се изключат от менюто на онкоболния киселиннообразуващите храни и напитки, тъй като е доказано, че те създават среда, в която туморите се развиват. Трябва да се консумират силно и слабоалкализиращи организма храни и прясно изцедени сокове от плодове и зеленчуци. Вижте таблицата с pH на храните.
Съветваме Ви да се свържете със специалистите, които ще откриете тук, в портала. Те ще Ви предоставят точни и ясни насоки с какво точно трябва да се храните, ако страдате от онкологично заболяване.

Защо толкова много алтернативни лечения забраняват месото?

Когато изследователите на раковите заболявания започнали да търсят връзката между диетата на съвременния човек и рака, едно от най-забележимите открития било, че при хората, които избягват месото, има много по-малка вероятност да заболеят от рак. Големи проучвания в Англия и Германия показват, че при вегетарианците има около 40 % по-малка вероятност да развият рак в сравнение с хората, които обичат да похапват месо. В Съединените щати, учени са изследвали групата на „Адвентистите от седмия ден“ – религиозна група, която е забележителна, защото почти всичките ѝ членове избягват тютюнопушение и алкохол и следват изцяло здравословен начин на живот. Освен това, около половината от адвентистите са вегетарианци, докато другата половина консумира много скромни количества месо. Това позволило на учените да изследват въздействието на яденето на месо при хората. Проучванията показали значително намаляване на риска от рак сред тези, които избягват месото. И друго направено в университета Харвард проучване показва, че при месоядците рискът от развитие на рак на дебелото черво е приблизително три пъти по-висок в сравнение с хората, които не употребяват месо.
Немският нобелов лауреат Ото Варбург е доказал, че храненето с месо подкиселява водородния показател (pН) на кръвта у човека, а раковите клетки се развиват в кисела среда. Много е важно да избягвате месото и готвено с месо, ако сте болни от рак.

Какви алтернативни терапии срещу рак могат да се използват при домашните любимци?

Микотерапията (лечението с лекарствени гъби) до сега се е доказало като най-добрата алтернативна терапия при лечение на домашни любимци. Съветваме Ви да се свържете с опитен ветеринарен специалист-микотерапевт, който ще Ви предложи индивидуализирана схема на прием на лекарствени гъби, която може да помогне на Вашия любимец. Такъв специалист е г-н Борислав Пеев, тел.: 0879 890 242.

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

Био масло от коноп с 10% канабидиол - CBD 10 %

Потърсете ни в социалните мрежи

Информационен бюлетин

Какво е информационен бюлетин?