BezRak.com

полезна информация

Как да разговарям с моя лекар за алтернативните и допълващите методи на лечение?

Как да разговарям с моя лекар за алтернативните и допълващите методи на лечение?
13 януари 2017

Много хора, които имат рак, се страхуват да обсъждат комплементарни или алтернативни методи на лечение със своите лекари. Истина е, че много доктори не знаят много за използването, рисковете и потенциалната полза от тези неконвенционални лечения. Незнанието може да разшири пропастта между пациент и лекар, когато става въпрос за използване на методи, допълващи традиционното лечение на рака. Но това не трябва да ви спира. Вие можете да хвърлите мост над пропастта по много начини:

Потърсете информация от авторитетни източници, на които можете да се доверите по отношение на потенциалната полза и рисковете от лечението, което обмисляте.

Когато споделяте тази информация с вашия доктор, постарайте се да му покажете, че знаете, че той иска най-доброто за вас. Дайте му (й) да разбере, че обмисляте допълващо лечение и че искате да сте сигурни, че то няма да попречи на вашето медицинско лечение.

Ако мислите за алтернативно лечение, уведомете лекаря си какво имате предвид. Попитайте го за проучвания върху този метод и какви възможности ще ви останат, ако алтернативното лечение не проработи.

Направете си списък с въпросите, които искате да зададете и го носете заедно с всяка друга информация, за която искате да говорите. Помолете вашия лекар да ви окаже подкрепа докато изучавате вашия лечебен процес и научете повече за други опции.

Потърсете подкрепата на свой приятел или член на семейството. Обичаният от вас човек може да ви подпомогне в разговора с лекаря и да отнеме малко от стреса ви, когато трябва да вземате решения.

Слушайте какво ви казва лекарят и се опитайте да разберете неговата или нейната гледна точка. Обсъдете заедно безопасни избори, ако лечението, за което мислите, би предизвикало проблеми в медицинското ви лечение.

Не отлагайте и не пропускайте редовното си лечение без предупреждение. Ако мислите да спрете или да не започвате традиционно лечение, говорете с вашия лекар за това. Дори да се отказвате от единственото доказано лечение за вашето заболяване, изборът трябва да направите вие.

Не забравяйте да попитате вашия лекар дали има методи за повлияване на страничните ефекти или симптоми, които може да получите по време на лечението или след това. Има много допълнителни медицински лечения, които могат да ви помогнат да се чувствате по-добре.

Ако приемате хранителни добавки, направете пълен списък на добавките и вземаните количества на всяка от тях. Много добавки могат да взаимодействат по нежелани начини с други лекарства. Затова, уведомете вашия лекар или фармацевт за това, какви добавки и какви медикаменти приемате. Съобщавайте на здравния екип, който се грижи за вас, за всяка промяна в хранителните добавки, които вземате.

Ако сте бременна или кърмите, попитайте за рисковете и ефектите от допълващите или алтернативните методи. Никога не давайте билкови лекарства на деца без предварителен разговор с техния лекар.

Помолете вашия лекар да ви помогне да установите възможни измами и фалшиви продукти.

Виж продължение: Регламентирани ли са със закон в страната ни допълнителните и алтернативните терапии?

Сподели

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

В тази статия четете:

Био масло от коноп с 10% канабидиол - CBD 10 %

Потърсете ни в социалните мрежи

Информационен бюлетин

Какво е информационен бюлетин?