BezRak.com

профилактика

Безплатни прегледи за рак на гърдата

Безплатни прегледи за рак на гърдата
06 октомври 2017

Безплатни прегледи за рак на гърдата ще се провеждат до края на октомври в 12 болници в градовете София, Пловдив, Стара Загора, Варна и Плевен. Инициативата се осъществява с подкрепата на Столичната община, фондация „Една от 8“ и Националния дворец на културата (НДК).
Профилактичната кампания срещу карцинома на млечната жлеза се провежда за пета поредна година, по инициатива на Акушеро-гинекологична болница „Света София“.

През тази година в инициативата ще участват болниците „Света София“, Първа МБАЛ-София, Четвърта МБАЛ-София, Пета МБАЛ-София, Военно-медицинската академия, УМБАЛ „Александровска“, столичната УМБАЛ „Света Анна“, Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания в София, пловдивската УМБАЛ „Свети Георги“, варненската УМБАЛ „Света Марина“, плевенската УМБАЛ „Свети Георги Странски“ и старозагорската УМБАЛ „Професор доктор Стоян Киркович“. Освен безплатните прегледи, в тези заведения може да се потърсят психолози, които да консултират жени с поставена диагноза рак на гърдата и техните семейства.

Д-р Гергана Коларова – изпълнителен директор на Първа САГБАЛ „Света София” посочи, че по данни на Националния статистически институт смъртността от рак на гърдата през 2016 г. сред жените е 34,1 на 100 000, а през 2015 г. е 35,6 на 100 000. Тя напомни, че редовната профилактика е изключително важна, тъй като открит навреме, ракът е лечим.

Прегледи за рак на гърдата

Лечебните заведения и графиците за безплатните прегледи са публикувани на сайта на болница „Света София“ – вижте списъка тук

Сподели

1 Коментар

  1. Маргарита
    Маргарита октомври 18, 21:27

    Здравейте, приветсвам ви за създаването на този сайт и може би нямаше сега да пиша, ако силно не исках да изкажа възмущението си от т.нар.“кампании за борба с рака на гърдата“. Аз съм от Варна и четвърта поредна година правя опит да се запиша за преглед, но уви още със стартиране на кампанията, обикновените простосмъртни не могат да се доберат до час за преглед. Така че,като си пишете за някакви събития и кампании, мислите ли че все още някой ви вярва и че не си правите някакви PR реклами. Отчитат се някакви активности, потупва се някой по-рамото и минаваме към следващата кампания, например за борба със диабета или кокошата слепота и т.н. и т.н.

    Отговори на този коментар

Напиши коментар

Био масло от коноп с 10% канабидиол - CBD 10 %

Потърсете ни в социалните мрежи

Информационен бюлетин

Какво е информационен бюлетин?