BezRak.com

как да живеем с рак?

Биофийдбек

Биофийдбек
12 ноември 2014

Биофийдбек методите измерват активността на мускулите, съпротивлението на кожата, температурата, дишането, сърдечната честота и нейната променливост, кръвното налягане, електромагнитна активност на мозъка и други. Изследванията в последните години показват, че биофийдбек самостоятелно или в комбинация с други поведенчески терапии е ефективен за лечението на различни медицински и физиологични нарушения – от главоболие при хипертония до слаба концентрация и хиперактивност. Използва се от лекари, психолози, ерготерапевти, консултанти, физиотерапевти, трудови терапевти, логопеди и други. Биофийдбек методите позволяват да се увеличи личния принос към поддържането на добро здраве.

Неврофийдбек е специфичен случай на биофийдбек, при който човек се учи да контролира електромагнитната активност на своя мозък.

Биофийдбек и неврофийдбек методите са атрактивен подход за всички, които търсят алтернативна, съпътстваща, неинвазивна, безлекарствена терапия, в която участието на индивида е активно, с включване на цялостната същност на човека (тяло, психика, дух), както и подпомагане на собствените оздравителни сили на тялото.

Виж продължение: Лабиринтно ходене

Сподели

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

В тази статия четете:

Био масло от коноп с 10% канабидиол - CBD 10 %

Потърсете ни в социалните мрежи

Информационен бюлетин

Какво е информационен бюлетин?