BezRak.com

лекарствени гъби

Гъбата Кордицепс и рака

Гъбата Кордицепс и рака
13 март 2015

От хилядолетия в традиционната медицина на Далечния Изток се срещат множество сведения за лечебните свойства на гъбата Кордицепс (така наречената „гъбата-гъсеница“, Cordyceps sinensis). Гъбата се e смятала за лечебна при рак, жълтеница и срещу алергии. Тя се e използвала срещу кашлица и астма, при туберкулоза и за защита на белите дробове. Кордицепсът също така подпомага и укрепва надбъбречната жлеза и яйчниците. Препоръчва се приложението ѝ също при анемия и лумбаго, при болки в лумбалните прешлени и коленете, като тонизираща напитка за бъбреците и при безсилие след тежко боледуване – като добро средство за повишаване на жизнеността.

Най-новите научни доказателства за лечебната сила на Кордицепс са твърде многобройни. В германски медицински форум се срещат повече от 120 публикации относно лечебните свойства на Кордицепс, които са публикувани само през последните пет години. Публикациите на германската фирма „Шварц Фарма“ са около 100 на брой. Много други доклади са публикувани и в списанието „Международен журнал по медицинските гъби“ (International Journal of Medicinal Mushrooms). Обширна информация се среща и в докладите от конгресите по микотерапия в света. От всички източници може да се установи, че твърденията за множеството положителните свойства на „китайската гъба-гъсеница“, които се срещат в китайската народна медицина, днес вече са потвърдени чрез опити с животни и в клинични изследвания. Според тях, гъбата възпрепятства появата на стомашна язва вследствие на стрес, стимулира регенерацията на гладката мускулна тъкан, подобрява функцията на черния дроб и бъбреците, по различен начин стимулира защитните сили на организма при рак, повишава сексуалната активност и увеличава физическата издръжливост на организма.

Проведени са множество опити, които потвърждават действието на Кордицепс за повишаването на работоспособността. В резултат на това, спортистите – членове на китайския олимпийски отбор започват да приемат продукти от Кордицепс, с цел да се възстановяват по-бързо от натоварванията при тренировките и да повишават постиженията си при състезанията.

Виж продължение: Гъбата Полипорус и рака

Сподели

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

Био масло от коноп с 10% канабидиол - CBD 10 %

Потърсете ни в социалните мрежи

Информационен бюлетин

Какво е информационен бюлетин?