BezRak.com

лекарствени гъби

Гъбата Полипорус и рака

Гъбата Полипорус и рака
13 март 2015

Проведените множество научни изследвания през последните 15 години доказват действието на екстракта от Полипорус (Polyporus umbellatus) при злокачествен тумор на съединителната тъкан Саркома 180, при рак на черния дроб и при някои други видове рак, включени в експериментите. Доказано е, че водният и алкохолен екстракт от Полипорус ускорява производството на имуноглобулин М (IgM) и засилва фагоцитната способност на моноцитите – форма на белите кръвни телца, които се смятат за най-големите клетки на нормалната кръв.

В клинични тестове с воден екстракт от Полипорус е констатирано известно лечебно действие при рак на белите дробове и левкемия. Като положителен ефект на екстракта се посочва, е че той подсилва имунната система и облекчава страничните ефекти от химиотерапията. В комбинация с химиотерапия, продуктът е още по-ефективен: при направено научно изследване 86% от пациентите с рак на белите дробове са реагирали положително.

В Китай, на болните от рак пациенти вече 20 години се предписват полизахариди от Сенниковидния полипорус. Те служат за подобряване апетита на пациентите и влияят върху стабилизирането на психиката. С помощта на този екстракт, клиничните симптоми на болни от рак на белите дробове, както и на пациенти, страдащи от хронично чернодробно възпаление, биват значително облекчени или премахнати.

Както беше вече споменато, полизахаридите на гъбите се отличават не само с противотуморния си ефект. Имуно-модулиращите свойства на екстракта постигат положително въздействие върху организма на пациенти, болни не само от рак, но и от други заболявания. В научната специализирана литература по този въпрос се намират множество примери, като най-важните са следните:

  • подпомагане на организма при заразяване с бактерии, вируси и гъбички
  • позитивно действие при ХИВ
  • предпазване на черния дроб, действие срещу увреждане на чернодробните клетки
  • потискане на образуването на радикали, антиоксидативно действие
  • потиска отделянето на хистамин, предотвратяване и облекчаване на алергични и астматични заболявания
  • действие срещу хипогликемия, драстично понижаване на кръвната захар

Виж продължение: Гъбата Херициум и рака

Сподели

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

Био масло от коноп с 10% канабидиол - CBD 10 %

Потърсете ни в социалните мрежи

Информационен бюлетин

Какво е информационен бюлетин?