BezRak.com

лекарствени гъби

Гъбата Херициум и рака

Гъбата Херициум и рака
13 март 2015

Китайските учени приписват забележителни лечебни свойства на полизахаридите и на полипептидите, които се срещат в гъбата Херициум (Hericium erinaceus). Изследователят Ying Jianzhe и съавтори информират в една своя публикация в списание „Icones of Medical Fungi from China“, че тези вещества повишават имунната функция на организма. В опити с животни учените са установили значимо възпрепятстване на развитието на злокачествен тумор на съединителната тъкан Саркома 180, когато е третиран с екстракт от гъбата.

До същия резултат стигат и учените Q. Y. Yang Shanghai от „Normal University“, Китай и S. С. Jong от „American Type Culture Collection“, САЩ. Те също съобщават за потискащото действие на екстракт от Херициум по отношение на Саркома 180 и допълнително изследват развитието на карцинома на Ерлих. И при двете изслледвания е постигнат голям успех, който според учените се дължи на това, че екстрактът от Херициум спира синтеза на рибонуклеиновата и дезоксирибонуклеиновата киселина на раковите клетки.

Днес в Китай се произвеждат таблетки от мицел на Херициум и те се използват успешно против язва на стомаха, язва на дванадесетопръстника, хронични възпаления на лигавицата на стомаха и против хронично-атрофичен гастрит. Таблетките оказват значителен лечебен ефект и при рак на стомаха и хранопровода.

Японският учен Такаши Мизуно също е правил обстойни изследвания на гъбата Херициум. Той установил спиращия ефект на екстракта, получен чрез извличане с гореща вода, върху развитието на раковите клетки на шийката на матката.

Потискащо действие било установено също така при опити със Саркома 180. Само 28 дни след началото на лечението с екстракт от Херициум, постигнатият успех бил 65,9 – 75,9%.

Сподели

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

Био масло от коноп с 10% канабидиол - CBD 10 %

Потърсете ни в социалните мрежи

Информационен бюлетин

Какво е информационен бюлетин?