Рак

Гъбата Шиитаке срещу РАК и СПИН

Гъбата Шиитаке срещу РАК и СПИН

Как природната медицина помага при търсенето на лекарство за рак и СПИН?

„Чума“ за човечеството преди столетия е била дори обикновената настинка. В настоящото, обаче, съвременното общество е изложено на по-сериозни вирусни инфекции, които могат да доведат до смърт, като хепатит Б (заболяване на черния дроб, което се предава чрез преливане на кръв, използването на нестерилни игли или по други кръвни пътища), ХИВ (вирусът, който причинява СПИН) и някои видове рак, които доказано се причиняват от някои вируси.

Гъбата Шиитаке / Шийтаке е изследвана от десетилетия заради нейните свойства да повишава имунната система на пациенти с ракови заболявания. Сега, изследователи от Япония твърдят, че извлек от гъбите Шиитаке, наречен „LEM“ може да се използва за лечение и на по-сериозни вирусни инфекции, включително хепатит Б и ХИВ.

В Япония „LЕМ“ е в центъра на множество изследвания. Проучвания в лабораторни условия показват, че за разлика от стандартното лекарство AZT (което се прилага за забавяне на развитието на СПИН), екстрактът от гъба Шиитаке е малко токсичен за нормалните клетки и силно токсичен за клетките, заразени с ХИВ.

Учените също така открили, че „LEM“, съдържа вещества, които повишават образуването на клетки на костния мозък. Точно в костният мозък се образуват най-много клетки на имунната система. Предполага се, че причина за това бързо образуване на нови клетки са лигнините (основната съставка на диетични фибри) в „LEM“ .

При тестове в епруветка, „LEM“ лигнините са показали, че спират пролиферацията (деленето) на ХИВ- клетките и предотвратяват увреждането на Т-клетките, както и че предотвратяват увреждането на клетките от вируса на херпес симплекс I и II. Тези две вирусни инфекции често придружават ХИВ-инфекцията. Изследванията в лабораторни условия са обещаващи, но са необходими и клинични опити, за да се докаже ефективността на „LEM“- лигнините върху вируса на ХИВ в организма.

В източния свят, от гъбата Шиитаке вече от десетилетия се произвежда натурално лекарство срещу рак, наречено „лентинан“ (lentinan). Учените го изследвали и по отношение на ефекта му срещу ХИВ в лабораторни условия. Комбинация от „лентинан“ и AZT доказано била до 24 пъти по-ефективна за инхибиране (спиране) на ХИВ, от колкото самостоятелната употреба на лекарството AZT. Клинични опити с комбинация от „лентинан“ и различни други анти-ХИВ лекарства били одобрени в Япония още в края на 1980 г. и показали категорични положителни резултати.

Няколко болници в САЩ също провели дълги и внимателно контролирани клинични опити с „лентинан“. Подобно на стратегията на японските изследователи, те използвали „лентинан“ за лечение на пациенти със СПИН, като го комбинирали с различни анти-ХИВ лекарства. Американците също установили, че тази комбинирана терапия превъзхожда лечението само със стандартно фармацевтично анти-ХИВ лекарство.

Внимание: тази статия има единствено информативен характер и не е предназначена да замести лекарската консултация. Ако имате нужда от такава, може да се обърнете към своя личен лекар или към някой от лекарите, посочени на този сайт.

Сподели

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

Био масло от коноп с 10% канабидиол - CBD 10 %

Потърсете ни в социалните мрежи

Свържете се с лекар

Информационен бюлетин

Какво е информационен бюлетин?