BezRak.com

Прочети още статии на тема:

Как се лекува рак?

Други видове лечение на рак

Други видове лечение на рак
17 юни 2014

Съществуват други терапии, които се прилагат при лечението на различни видове рак, макар и по-рядко. Обикновено са показни при конкретни видове тумори и обстоятелства на заболяването.

Някои от тези терапии са следните:

Хормонотерапия – прилага се при туморите, чийто растеж е стимулиран от някой хормон. Тези видове рак се наричат хормоно-зависими и най-представителните са ракът на гърдата и на простатата. Тази терапевтична разновидност се състои в използването на определени хормони за спирането или намаляването на растежа на тумора. Повече информация можете да намерите в раздела, посветен на видовете лечение.

Имунотерапия – това е лечение, което се състои в използването на защитните сили (имунна система) за унищожаване на туморните клетки. Това се постига или чрез стимулиране на собствената имунна система или чрез въвеждането в организма на лабораторно приготвени вещества, подобни на тези на имунната система, които са способни да контролират болестта.

Интраоперативна лъчетерапия – състои се в прилагането на облъчването по време на самата хирургическа намеса, директно в областта на тумора. Прилага се при лечението на коремни тумори. С тази техника се намалява дозата на облъчване на здравите тъкани.

Стереотаксична лъчетерапия – състои се в много прецизно прилагане на високи дози облъчване на много малки области. Обикновено се използва при лечението на много малки мозъчни тумори.

Лазерна хирургия – състои се в излъчването на много мощен и силно фокусиран светлинен лъч, който позволява унищожението на тумора. Прилага се при лечението на пред-злокачествени увреждания или като палиативно лечение при някои видове тумори.

Криотерапия – състои се в унищожението на тумора чрез студ, прилагайки течен азот. Обикновено се прилага при лечението на пред-злокачествени увреждания или при лечението на някои видове тумори в силно локализиран стадий.

Сподели
Прочети още статии на тема:

Как се лекува рак?

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

Био масло от коноп с 10% канабидиол - CBD 10 %

Потърсете ни в социалните мрежи