BezRak.com

алтернативни терапии

ЕСИАК чай – ефективно алтернативно лечение на рак чрез билки от Канада

ЕСИАК чай – ефективно алтернативно лечение на рак чрез билки от Канада
09 май 2018

Ракът е втората водеща причина за смърт (след сърдечните заболявания) в Съединените щати, според техния Център за контрол и превенция на заболяванията. Натуралните билки и растителни продукти като ЕСИАК (под формата на чай, капсули и т.н.) могат да помогнат на много хора, страдащи от рак и други хронични заболявания.
Мощни и ефективни естествени противоракови лечения, които помагат на организма в оздравяването, са открити и използвани от години. Един естествен подход, който се използва успешно при онкологични заболявания, е ЕСИАК (ESSIAC).

Историята на чая ЕСИАК

Смята се, че чаят, наречен ЕСИАК е древна рецепта, създадена от местните индиански племена „оджибве“, населяващи определени райони на Канада и Северните Съединени щати. Формулата е наречена „Чаят на живота на оджибве“. Канадската медицинска сестра, Рийн Кейс, е първата, която я използва, за да помогне на пациентите си, които се възстановяват от различни форми на рак. (Името на ESSIAC идва от „Caisse“ (фамилията на медицинската сестра), написана отзад-напред.)

Рийн Кейс започва да вижда забележителни резултати при пациентите си и иска да направи този еликсир достъпен за широко използване от всички хора. През 20-те години на миналия век тя започва да работи с д-р Чарлз Бруш, за да направи билкова смес, подобна на оригиналната напитка, приготвяна от племето оджибве, която може да бъде изучавана в лабораторна среда.

Кейс и д-р Бруш започнали да популяризират употребата на чая ЕСИАК като ефективно и достъпно алтернативно лечение за рак. Това привлякло вниманието на водещата медицинска индустрия, която раздухала слуховете за здравните рискове, свързани с консумацията на отварата от билките. Поради този натиск, Федералната агенция по лекарствата (FDA) на САЩ не одобрила ЕСИАК- чай като „официално“ лечение на рак. Към момента FDA назовава чая ЕСИАК „нова“ терапия, която не е общопризната сред медицинските среди.

Въпреки негативното отношение, което получили от агенциите за обществено здравеопазване, Кейс и д-р Бруш станали свидетели на многобройни истории на пациентите, използващи чай ЕСИАК, при преодоляване на различни форми на рак. През 1938 г. над 55 000 души подписват петиция, за да бъде позволено на Рийн Кейс да продължи да лекува пациенти си, тъй като била обвинена, че практикува медицина без лиценз. Хилядите препоръки на пациентите водят до популяризиране на чая ЕСИАК далеч отвъд личността на Кейс, която починала през 1978 г. на 90-годишна възраст. Това билково лекарство сега може да се намери в здравните магазини в САЩ и Канада (и в много други страни) и е може би най-известната билкова смес, която се препоръчва от различни натуропати от цял свят при пациенти с различни видове рак.

Банер ЕСИАК - модерен

Рецепта за ЕСИАК чай

Има четири основни билки, които правят ЕСИАК/ ESSIAC чай толкова ефективен. Тези билки помагат за потискането на свръхрастежа на патогенните бактерии, вируси и паразити и помагат за детоксикацията на дебелото черво, черния дроб и бъбреците.

Тези билки са:

  1. Корен от репей;
  2. Вътрешната кора от хлъзгав бряст;
  3. Овчи киселец каша;
  4. Корен от индиански ревен.

ЕСИАК - алтернативно лечение на рак Внимание: На пазара се продават множество фалшиви продукти, които наричат формулите си също „ЕСИАК“ . Те добавят и други билки към състава и твърдят, че това прави продукта им по-ефикасен от оригиналния. Истината е, че не е изследвал как допълнителните билки биха повлияли на ефикасността на билките от оригиналната формула. Същевременно само така фирмите, които създават имитиращия ЕСИАК продукт могат да продават продуктите си, без да бъдат съдени, защото в САЩ и Канада Есиак е защитена марка. Хората, които решат да си закупят продукта трябва да знаят, че оригиналният канадски продукт съдържа САМО гореизброените билки и изглежда по точно определен начин. Гаранция, че няма да си навредите има само ако приемате оригиналния продукт на Essiac® Canada International, който се предлага на болните от рак от 1922 г.

 

ЕСИАК чай подобрява имунната функция

Конвенционалните противоракови лечения увеличават токсичното натоварване на организма и разрушават имунната система на индивида. Препаратът ЕСИАК показва способността да се засилва имунната система и да се подобрява способността й да реагира на инфекциите. Той също така помага на организма да елиминира токсините и по този начин осигурява минимално облекчаване на болката.

Множество експерти смятат, че всички онкологично болни или имунокомпрометирани пациенти могат да се възползват от свойствата на ЕСИАК чай поради мощните му имуно- поддържащи свойства. Клиничните данни обаче остават ограничени поради липсата на клинични изпитвания и оттам – безспорни доказателства за лечебните му качества.

Концентриран източник на антиоксиданти

Оксидативният стрес е състояние, характеризиращо се с увреждане на свободните радикали в тялото, което причинява клетъчна нестабилност и хронично възпаление. Това състояние на висок оксидативен стрес е основен фактор в образуването на ракови клетки и други хронични заболявания. Антиоксидантните съединения неутрализират свободните радикали и понижават оксидативния стрес, което ги прави ключови компоненти за превенция на рак.

ЕСИАК чай е богат на антиоксидантни флавони, антрахинони и танини. Той също така е богат на имуностимулиращи полизахариди като бета-ситостерол, които подхранват и укрепват имунните клетки. Изследванията показват, че различните концентрации на чая ЕСИАК намаляват образуването на свободни радикали с до 84%.

Фармацевтичните компании произвеждат противоракови лекарства от същите тези антиоксидантни източници. Например Адриамицин – едно химиотерапевтично лекарство, одобрено от FDA за лечение на 13 форми на рак, съдържа същите антрахинони.

Антиоксидантният коктейл в чая ЕСИАК представлява също и силна защита срещу супероксидни свободни радикали. Супероксидните радикали активират други видове свободни радикали и създават окислителен стрес в организма. Имунно-поддържащият бета-ситостерол спомага за неутрализирането на тези опасни супероксидни радикали.

ЕСИАК може да намали клетъчните мутации

Коренът от репей е основната съставка в чая ЕСИАК и е богат на антиоксиданта антрахинон, за който е доказано, че намалява клетъчните мутации и блокира туморния растеж. Описани са редица случаи, при които продуктът ЕСИАК е довел до регресия на туморите или поне до облекчаване на симптоматиката. Пациентите са страдали от различни форми на рак, включително на матката, червата, простатата, както и кожни тумори.

Няколко проучвания с животни показват, че употребата на чай ЕСИАК понижава способността на туморните клетки да се размножават. Изследователите не отбелязват потискане растежа на нормалните клетки в тези случаи. Растителният екстракт от билките, които се съдържат в ЕСИАК обаче е ефективен за спиране на пролиферацията на раковите клетки.

Използвайте ЕСИАК чай безопасно

Използването на ЕСИАК чай е ефективен начин за терапия, от който през изминалия век са се възползвали хиляди хора. Билките са безопасни и обикновено се понасят добре от организма.

ВАЖНО предупреждение: ЕСИАК чай не се препоръчва при пациенти с рак на мозъка, тъй като може да предизвика оток, което може да бъде животозастрашаващо, тъй като създава прекалено голямо налягане в черепната кухина.

Типичната доза, която се препоръчва, е 30 мл веднъж дневно, разредени с 30 мл топла вода. Отварата трябва да се отпива бавно като горещ чай. За предпочитане е да се употребява преди лягане и най-малко два часа след хранене. Не е препоръчително храненето поне един час след изпиването на чая.

Винаги е желателно да се консултирате с вашия лекар и натуропат преди да започнете каквото и да е ново лечение.

Източник: Dr. David Jockers DC, MS, CSCS

Сподели

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

Био масло от коноп с 10% канабидиол - CBD 10 %

Потърсете ни в социалните мрежи

Информационен бюлетин

Какво е информационен бюлетин?