BezRak.com

рак на ларинкса

Избор на лечение при рак на ларинкса

Избор на лечение при рак на ларинкса
27 октомври 2014

След потвърждаване на диагнозата за рак на ларинкса и след провеждане на необходимите изследвания за установяване на стадия на заболяването, трябва да се определи най-подходящото лечение.

Специалистът ще препоръча и обясни най-подходящите в конкретния случай възможности за лечение, за да може пациентът, след като е получил достатъчна информация, да вземе решение заедно със своя лекар.

Както при повечето тумори, лечението е мултидисциплинарно. Различни специалности работят заедно, за да съчетаят различни терапевтични методи и да предложат на пациента възможно най-големи шансове за излекуване.

Лечението на рака на ларинкса се основава на съвкупност от стандарти и насоки (протокол), установени във всяка болница въз основа на клиничния опит.

Тези протоколи, които се използват широко във всички болници, съдържат указания или ограничения за лечението, в зависимост от редица фактори:

  • Стадий на заболяването (TNM).
  • Локализация на рака на ларинкса: лечението може да варира в зависимост от това дали заболяването е локализирано в супраглотисната, глотисната (гласните връзки) или субглотисната област.
  • Степен на диференциране на клетките.

Лекарят ще вземе под внимание и дали освен рака на ларинкса са налице други значими съпътстващи заболявания, които могат да затруднят изпълнението на конкретно лечение.

Следователно, предложеното от специалиста лечение е индивидуално за всеки пациент.

Най-често използваните методи на лечение при рак на ларинкса са: оперативно лечение, лъчетерапия и химиотерапия.

В следващите раздели се дава описание на всеки един от видовете лечение, като се обяснява каква е тяхната същност, какви странични ефекти предизвикват и какви са препоръките за намаляване до минимум на тези ефекти.

Виж продължение: Оперативно лечение при рак на ларинкса

Сподели

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

Био масло от коноп с 10% канабидиол - CBD 10 %

Потърсете ни в социалните мрежи

Информационен бюлетин

Какво е информационен бюлетин?