BezRak.com

рак на маточната шийка

Избор на лечение при рак на маточната шийка

Избор на лечение при рак на маточната шийка
26 март 2015

Как се избира лечение при рак на маточната шийка

След потвърждаване на диагнозата за цервикален рак или рак на маточната шийка и след провеждане на необходимите изследвания за установяване на стадия на заболяването, трябва да се определи най-подходящото лечение.

Гинекологът ще препоръча и обясни най-подходящите в конкретния случай възможности за лечение, за да може пациентката, след като е получила достатъчна информация, да вземе решение, с помощта на своя лекар.

Както при повечето тумори, лечението на рака на маточната шийка е мултидисциплинарно. Различни специалности работят заедно, за да съчетаят терапии и да предложат на пациентката възможно най-големи шансове за излекуване.

При лечението на рака на маточната шийка се следва определен протокол, т.е. съвкупност от стандарти и насоки (план за лечение), въз основа на експертния научен опит в третирането на това заболяване.

Тези протоколи, които се използват широко във всички болници, съдържат указания и ограничения за лечението, в зависимост от редица фактори:

  • Възраст на пациентката
  • Стадий на заболяването (TNM)
  • Желания на пациентката

Най-вероятно лекарят ще вземе под внимание и това дали освен рака на маточната шийка са налице и други значими заболявания, които могат да затруднят изпълнението на конкретно лечение.

Предложеното от специалиста лечение няма да бъде еднакво за всички пациентки.

Най-често използваните методи на лечение при рак на маточната шийка са: оперативно лечение, лъчетерапия и химиотерапия.

В следващите раздели се дава описание на всеки един от видовете лечение, като се обяснява каква е тяхната същност, какви странични ефекти предизвикват и какви са препоръките за намаляване до минимум на тези ефекти.

Виж продължение: Оперативно лечение при рак на маточната шийка

Сподели

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

Био масло от коноп с 10% канабидиол - CBD 10 %

Потърсете ни в социалните мрежи

Информационен бюлетин

Какво е информационен бюлетин?