BezRak.com

Прочети още статии на тема:

рак на хранопровода

Избор на лечение при рак на хранопровода

Избор на лечение при рак на хранопровода
02 април 2015

След потвърждаване на диагнозата за рак на хранопровода и след провеждане на необходимите изследвания за установяване на стадия на заболяването, трябва да се определи най-подходящото лечение.

Специалистът ще препоръча и обясни най-подходящите в конкретния случай възможности за лечение, за да може пациентът, след като е получил достатъчна информация, да вземе решение, заедно със своя лекар.

Както при повечето тумори, лечението на рака на хранопровода е мултидисциплинарно. Различни специалности работят заедно, за да съчетаят терапии и да предложат на пациента възможно най-големи шансове за излекуване.

Протоколи и методи за лечение при рак на хранопровода

При лечението на рака на хранопровода се следва определен протокол, т.е. съвкупност от стандарти и насоки (план за лечение), въз основа на експертния научен опит в третирането на това заболяване.

Тези протоколи, които се използват широко във всички болници, съдържат указания или ограничения за лечението, в зависимост от редица фактори:

  • Стадий на заболяването (TNM).
  • Локализация на тумора: лечението може да варира в зависимост от това дали заболяването е локализирано в горната, средната или долната третина на хранопровода.

Лекарят ще вземе под внимание и дали освен рака на хранопровода са налице други значими съпътстващи заболявания, като исхемична кардиопатия, хипертония, атеросклероза, възраст и т.н., които могат да затруднят изпълнението на конкретно лечение.

Следователно, предложеното от специалиста лечение трябва да бъде индивидуално за всеки пациент.

Най-често използваните методи на лечение при рак на хранопровода са: оперативно лечение, лъчетерапия и химиотерапия.

В следващите раздели се дава описание на всеки един от видовете лечение, като се обяснява каква е тяхната същност, какви странични ефекти предизвикват и какви са препоръките за намаляване до минимум на тези ефекти.

Виж продължение: Оперативно лечение при рак на хранопровода

Сподели
Прочети още статии на тема:

рак на хранопровода

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

Био масло от коноп с 10% канабидиол - CBD 10 %

Потърсете ни в социалните мрежи