BezRak.com

Прочети още статии на тема:

рак на гърдата

Оздравителни медитационни техники за лечение на рак на млечната жлеза

Оздравителни медитационни техники за лечение на рак на млечната жлеза
13 януари 2017

Диагнозата рак на млечната жлеза може силно да уплаши и най-силните жени.

„Паническото състояние” непосредствено след диагнозата е нещо нормално. Важно е, обаче, в един момент да се съвземете и да преосмислите цялата ситуация. Това е времето, през когато трябва да излезете от рамките на тревожните мисли и да поемете контрол над съзнанието си. Дори когато изглежда, че всичко е извън контрол, вие пак имате избор. Ако позволите на рака да вземе контрол над вас, вие ставате „жертва” на болестта.

Основно правило от Системата за лечение на тялото чрез ума на Хосе Силва (Silva Method Mind Body Healing – ще бъде публикувана в отделна статия), която дава насоки за лечение и превенция на рака, е да се научите да лекувате емоционалните си рани.

Какво точно значи това?

Излекуването на емоционалните рани включва не само тези, които сте получили съзнателно – например, травмата от наскоро поставената диагноза „рак на млечната жлеза“. То включва и такива, които са скрити в подсъзнанието ви. Неизлекуваните емоционални рани са много вероятно свързани с появата на рака, защото всеки стрес, независимо дали е осъзнат или не, се проявява негативно някъде в организма след време.

Оздравителната програма е много впечатляваща. Хосе Силва (Jose Silva)- създателят на програмата – твърдо вярва, че 90% от заболяванията се причиняват от мислите. Ако заболяването е причинено от мозъка, защо да не може да бъде излекувано от него? – пита той.

По време на своето собствено участие в програмата на Силва, американската авторка Dr. Desaulnieres открива, че детският мозък (на възраст от 0 до 3 години), функционира главно на делта-вълни. На възраст 4-7 години детският мозък работи основно на тета-вълни.

Това означава, че от раждането (или може би още в утробата) до седем-годишна възраст, мозъкът регистрира събитията на дълбоко, „хипнотично” ниво. И по-важното е, че преживяванията, които сте имали през тези формиращи години, създават основата на вашите реакции към външния свят до края на живота ви. Това е така, освен ако не се научите да променяте текущите „програми“ на подсъзнателно ниво.

Но как да направите това? Медитацията и визуализационни практики, провеждани на същите тези вълни, биха могли да помогнат. Хосе Силва открил, че хора, които могат да се „самонастроят“ на алфа- и тета- вълни на съзнание, могат да „настроят“ мозъка си в състояние, подходящо за лечение. В това състояние клетките се възстановяват, стресът изчезва, имунната система се активира и физическите симптоми на болестта в много случаи намаляват.

Д-р Карл Саймънтън (Dr. Carl Simonton) е онколог-радиолог, специализирал лечение на онкологични заболявания. Съпругата му Стефани е съветник по психология. Те са автори на книгата „Отново да бъдеш добре: помагало за преодоляване на рака стъпка по стъпка за пациенти и техните семейства” (“Getting Well Again“: A Step-by-Step Self-Help Guide to Overcoming Cancer for Patients and Their Families).

По време на своето проучване върху „bio-feedback“ (обратна връзка), както и върху други различни методи, включително този на Силва, двамата установили, че човек може умствено да повлияе на своите вътрешни процеси. Книгата описва множество примери на хора, диагностицирани с рак и изпратени в къщи „за да умрат“. Но след като тези пациенти се научили да медитират и да използват визуализационни техники за оздравяване, туморите изчезнали.

Настоящи изследвания върху ефектите на медитационните практики при болни от рак на млечната жлеза потвъждават, че те наистина работят. Регистрираните резултати са:

  1. Редукция на стреса чрез използване на съзнанието (Mindfulness-based Stress Reduction – MBSR). Техниката е имала значителен ефект върху качеството на съня при датски пациентки с рак на млечната жлеза;
  2. Базирана на съзнанието арт-терапия понижава тревожността при жени с рак на гърдата в 8-седмично проучване в САЩ.
  3. Използването на йога и медитация подобрили дългосрочно качеството на живот при афро-американски пациенти (проучване през 2011 г в САЩ).

В заключение може да се каже, че ако пациентът се научи да „впрегне“ силата на своето съзнание, това би могло да доведе до огромни ползи – включително увеличаване способността на тялото да се лекува и самоизлекува.

Източник: Dr. Veronique Desaulniers

Прочети още статии на тема:

рак на гърдата

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

Продукти с конопено масло от Hemp-products.bg

Био масло от коноп с 10% канабидиол - CBD 10 %

Потърсете ни в социалните мрежи