BezRak.com

Прочети още статии на тема:

причини за появата на рак

Какво причинява рака – клетъчно ниво – част 2

Какво причинява рака – клетъчно ниво – част 2
06 януари 2015

В „Какво причинява рака – клетъчно ниво – част 1” говорихме за това, как могат микроорганизмите да понижат АТФ енергията на клетката и за това, че по дефиниция раковата клетка е с ниска енергия.

Има ли други неща, които могат да понижат АТФ енергията? Да, има. В тази част ще говорим за две други неща, които могат да превърнат нормалната клетка в ракова.

Първото нещо са някои химически вещества и азбестът. Как могат те да причинят рак? Ако проникнат вътре в клетката, тези вещества и азбестът могат да увредят много от нейните митохондрии. Но може да има и други начини, по които да навредят на производството на АТФ като например химическо намесване във веригата от химични реакции, водещи до образуване на АТФ (както извън, така и вътре в митохондриите).

Да поговорим сега за една друга причина, а именно увреждането на ДНК. Това НЕ е честа причина, както може би си мислите. Ортодоксалната медицина твърди, че ВСИЧКИ видове рак са свързани с увреждане на ДНК. Това не е вярно.

НЯКОИ видове рак се дължат на увреждане на ДНК. Но много от леченията за рак на ICRF не биха работили, ако всички видове рак се дължаха на генетични увреждания.

Да вземем например гена BRCA2. Да предположим, че в дадена клетка генът BRCA2 е увреден от определени химически вещества, генно-модифицирани храни или някоя друга от многобройните причини, които могат да направят това.

При деленето на клетката с увредена ДНК, всички нейни „дъщерни” клетки ще имат това генетично увреждане.

Как един лош ген създава ракова клетка? В клетката гените са образецът за създаване на ензими или протеини. Ако един ген е увреден, ензимите или протеините, създавани от него ще бъдат дефектни. Всичко, извършващо се в клетката, се контролира от протеини. Има протеини работници, протеини надзиратели и т.н. Ако бъдат увредени протеините, могат да отпаднат една или повече от химичните верижни реакции, които се извършват в клетките. Това може да доведе до смущения в производството на АТФ.

Ако бъде блокирано производството на значително количество АТФ енергия в клетката, по дефиниция тази клетка е ракова.

Как точно дефектните гени BRCA1 или BRCA2 причиняват рак? Ние не знаем къде и кога техните дефектни ензими блокират производството на АТФ енергия и не знаем с колко намаляват това производство. Но те не могат да блокират напълно производството на АТФ, тъй като в такъв случай клетката ще се разпадне. Тоест, блокирането е частично.

За Независимата фондация за изследване на рака (ICRF), това е заслужаваща внимание научноизследователска тема, но поради липсата на средства и персонал за провеждането на необходимото проучване, засега сме принудени да кажем: „няма данни”.

Сподели
Прочети още статии на тема:

причини за появата на рак

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

Био масло от коноп с 10% канабидиол - CBD 10 %

Потърсете ни в социалните мрежи