Рак

Как биорезонансът помага при рак

Как биорезонансът помага при рак
17 ноември 2015

В традиционната медицина основните методи на лечение на онкологично болни са основно оперативно лечение, химиотерапия и лъчетерапия.

Според алтернативната медицина е необходим цялостен, холистичен подход към болния от рак, прилагането на допълнителни средства, които подпомагат организма да се бори с болестта рак и тези терапевтични подходи са в следните направления.

На първо място това е детоксикацията на организма.

Токсините са от екзогенен (външен) и ендогенен (вътрешен) произход. Екзогенните токсини попадат в организма от външната среда чрез храната, водата и въздуха. Във въздуха, който дишаме се съдържат замърсители и катрани, които са доказани канцерогени. Водата, която пием често съдържа натриев флуорид, който се обвинява за много болести, включително рак, както и тежки метали, пестициди и други отрови. В хранителни продукти като месото, яйцата, млякото се намират вещества, които се дават на животните, за да увеличават теглото си неестествено бързо и да не боледуват: например изкуствен женски полов хормон (диетилстилбестрол), изкуствен растежен хормон, антибиотици. Чрез храната приемаме и радиоактивни отпадъци, консерванти, пестициди, химически вещества от пластмасови опаковки, от препарати за почистване в домакинството, детергенти, синтетични оцветители, консерванти и подсладители. Ендогенните токсини се образуват в организма в процеса на храносмилане и като отпадни продукти от метаболизма и те са: амоняк, млечна киселина, пикочна киселина и други. Количеството им се увеличава при неправилно протичане на тези процеси.

Като съвършена самообновяваща се система човешкото тяло трансформира токсините до по-невредими съставки. Ако му осигурим възможност да го прави, то може чрез изпражненията, урината, дишането и потта да изхвърля отровите. Но ако прекрачваме системно природните закони, след различно за всеки време, натрупаните токсини водят до високо кръвно налягане, артрит, диабет, мигрена, запек, алергии и други хронични болести, както и рак. За детоксикация на организма се прилагат диети, хидроколонотерапия, клизми, сорбенти, детоксикатори, природни продукти, билки, биорезонанс, хомеопатия и други средства.

Следваща стъпка е възстановяване на алкално-киселинния баланс в организма.

Алкално-киселинният баланс (киселинността на тялото) е динамично изменящ се фактор, силно свързан с храна, физическа активност и здравен статус. Човешкият организъм е отворена система, която непрекъснато извършва обмяна на вещества, енергия и информация с околната среда. Силното и дълготрайно окисляване (киселинност) води до заболявания, вялост, умора. Нормалната стойност на pH на кръвта е 7,35-7,45 (леко алкална). Поддържането на такава леко алкална вътрешна среда става чрез храната, водата и чрез приемане на алкализиращи продукти и осигурява жизнената ефективност на всички органи и системи в човешкото тяло.

Повечето хора имат слабо или силно кисела среда в организма, което благоприятства развитието на болестотворните микроорганизми и е предпоставка за поява на злокачествени тумори.

За справяне със здравословни проблеми е необходимо имунната система на организма да реагира адекватно и да се справя с нарушителите на хомеостазата в нашия организъм – патогенни микроорганизми (вируси, бактерии, гъбички, паразити), токсини и др.

Онковирусите са вируси, които могат да причинят рак. Основните вируси, свързани с развитие на рак при човека са human papillomavirus, hepatitis B и C virus, Epstein-Barr virus, human T-lymphotropic virus, Kaposi’s sarcoma-associated herpesvirus (KSHV) и Merkel cell polyomavirus. Съществуват доказателства, че и бактерии могат да бъдат причина за рак. Известна е ролята на Helicobacter Pylori за развитието на рак на стомаха. Според италианския лекар Д-р Тулио Симончини, често срещан причинител на рака е гъбичката Candida albicans. От друга страна паразитозите, които много често не се диагностицират, водят до хронично възпаление и интоксикация, което благоприятства развитието на редица заболявания, включително и рак.

Изчистването на организма от паразити, вируси, патогенни бактерии и гъбички е от огромно значение за премахване на хроничното възпаление, интоксикацията и възстановяването на имунната система.

В подкрепа на имунната система могат да се приемат редица природни продукти като имуномодулатори и имуностимулатори, лекарствени гъби, билкови продукти, хомеопатични лекарства. Витамините, минералите, микроелементите имат също много важна роля за възстановяване нормалната работа на имунната система.

Не по малко важно е отстраняване на дистреса и подобряване на психо-емоционалното състояние. Доказана е връзката между голямата доза свръхстрес (дистрес) и рака. По простата причина, че дистресът е в състояние чувствително да влоши работата на имунната система, той трябва да бъде премахнат на всяка цена. Затова са необходими дейности, които отстраняват стреса и подобряват психо-емоционалното състояние.

Как биорезонансът може да помогне на пациенти с онкологични заболявания (рак)?

Биорезонансната диагностика позволява да се проведе интегрален анализ на състоянието на здравето у човека към настоящия момент. Чрез биорезонанс е възможно да се определи степента на увреждане на имунната система, степен на интоксикация, да се установи, дали има вирусно, бактериално, микотично натоварване на организма, наличие на патогенни микроорганизми и тяхната локализация в органите, както и геопатогенно, радиационно, електромагнитно натоварване, тежки метали.

Биорезонансът открива предонкологични и онкологични състояния и дава възможност за подбор на спомагателна терапия. Така също се открива недостаточност на жизнено необходими витамини, ферменти, хормони, микроелементи. Може да се направи оценка на психоемоционалното натоварване и състояние на стрес и корекция на адаптивните възможности на организма.

В насока терапия се използва енерго-информационната матрица на пациента (в резултат от проведения тест) за терапия, като се въздейства с подбрани в процеса на диагностиката електромагнитни вълни и/или информационни носители на електромагнитните колебания (гранули и/или структурирана вода).

В кабинетите на Др. Биомастер за биорезонансна диагностика и терапия се работи с няколко немски апарати BICOM OPTIMA, руски комплекс за медицинска диагностика и терапия на научно-производственото обединение за технически медицински био-информационни технологии (НПО ТМБИТ): КМДТ-БРТ и КМДТ-ЧРТ ”Doctor Special”.

Контакти за биорезонансна диагностика и терапия:

София
Ул. Родопи 68

За контакт: 0878 790 337

Сподели

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

Био масло от коноп с 10% канабидиол - CBD 10 %

Потърсете ни в социалните мрежи

Информационен бюлетин

Какво е информационен бюлетин?