BezRak.com

алтернативни терапии

Канабидиолът (CBD) побеждава болката от артрит за броени дни – разказ на пациент (Видео)

Канабидиолът (CBD) побеждава болката от артрит за броени дни – разказ на пациент (Видео)
29 март 2018

г-жа Ирен Александрова

„Здравейте, казвам се Ирен Кръстева Александрова и съм преподавател по фармацевтичен латински език във фармацевтичния факултет на Медицинския университет в София.

Пред Вас съм, за да споделя със Вас спасението, което намерих и чудото, което се случи с мен, откривайки канабидиола на фирма „Медихемп“, преди точно 9 месеца. Животът ми се промени изцяло! Но за да разберете, всъщност, какво точно се случи, трябва да разкажа малко (повече) от къде започна всичко.

Всичко започна преди 15 години с внезапни остри болки в палците на ръцете и големите пръсти на краката. Тръгнах по лекари, тъй като имах много приятели лекари. Първоначалната ми диагноза беше ризартроза, започнаха да ме лекуват с нестероидни противовъзпалителни продукти. Като от тях получавах частично облекчение на болката, но на другия ден болката се появяваше отначало. В продължение на две-три години живях с тази диагноза – ризартроза. Претърпях операция на стъпалата на краката – на левия крак, с надежда, че всичко това се дължи на механична причина в моето тяло (специално в походката), която беше напълно неуспешна.

Започнах пункции с кортикостероиди в малките стави на ръцете, които увредиха още повече състоянието на китките ми. В един момент болката ставаше все по-силна и по-силна, нестероидните се променяха с все по-сериозни продукти, които естествено разрушаваха и стомаха ми. Бях напълно отчаяна и ставах все по-отчаяна, защото пред мен стояха две много сериозни операции на китките с поставяне на метални пластини в тях. Ограничаване на ротационните движения, като никой не ми обещаваше, че отоците и непрекъснатото възпаление в ръцете ще бъде овладяно. Само моментите, в които поглеждах ръцете си, ми причиняваха толкова много болка, че не ми се живееше! И си казвах, как в бъдещите години аз се превръщам в проблем не само за себе си, а и за моите близки – проблем за децата си, проблем за съпруга си. Не можех да си позволя най-елементарни човешки неща, като например да си обеля ябълка, да си отрежа хляб, всичко беше абсолютно ограничено в движенията. Шофирането ми представляваше трудност, също.

Инжектирането на кортикостероиди доведе до асептична некроза на лявата ръка и при всеки най-малък удар се появяваха открити рани, които не заздравяваха с месеци. Кожата беше станала тънка, късаше се и непрекъснато изискваше да бъде превързана отгоре. В продължение на две години ходих във Военна болница на барокамера, лежах вътре на процедури в продължение на 10 дни, които също не помогнаха особено много, тъй като тази асептична некроза на ръката, на лявата ръка, ми беше казано, че ще ми остане до живот.

Така или иначе, в момента, дори и тя е овладяна.

Животът ми се превърна в търсене на спасение, на лек, на лечител, на лекарство. Минах през много рационални и не напълно рационални методи, като например, сменях непрекъснато ревматолози и много от ревматолозите в София ме познават. Лежах в болници, правиха ми кръвни картини. Окончателната ми диагноза беше серонегативен ревматоиден артрит – автоимунно заболяване, без да имам, обаче, показатели в тестовете, в кръвта. Като през цялото това време утайката или скоростта за утаяване на еритроцити беше изключително висока, никога не е падала под 40, стигала е и 50. И С-реактивния протеин (CRP), също, беше завишен. Всъщност това бяха единствените два показателя в кръвта, които говориха за много сериозен възпалителен процес. Наред с научните методи, по които се опитваха да ме лекуват, а те включват базова терапия на ревматоиден артрит, минах през лекарства като резохин, които даваха страхотни странични ефекти, свързани с кожни обриви, косопад; след което с алазопирин. Стигнах и до метотрексат – силен цитостатик, който поемах почти една година, което съвсем ме унищожи… Ако искате, дори – и жената в мен!

Спрях всичко и тръгнах да търся ирационални начини. Минах през гладолечение 6 месеца – абсолютно никакъв резултат нямаше. И билколечение, отказвайки се от всякакви лекарства в продължение на 1 година, и пак нямаше абсолютно никакъв резултат. През всичките тези години аз продължавах да работя, измъчвайки се, и тръгнах да търся помощ и в чужбина. Обиколихме ревматолози във Виена, Париж, Лондон.

В Лондон имам мои ревматолози, тъй като дъщеря ми живее там и от дълги години вече, поне 3 години или 4 – ме следят там. И които също смятаха, че се касае за някаква много неспецифична форма на ревматоиден артрит, и които също смятаха, че трябва да бъде предложено базово лечение, но се въздържаха от пункции в малките стави с кортикостероиди. Всъщност, вследствие на тези кортикостероиди в малките стави, се получиха много сериозни ерозии в китките на ръцете и миналата година, точно през декември се оказах със скъсани сухожилия на лявата ръка, на безименен и малък пръст и с абсолютна невъзможност ръката да се ползва в ежедневието.

Водих много активен живот в свободното си време, обичах да плувам. Дори и това ми беше отнето, тъй като със скъсани сухожилия, дори и с шина беше невъзможно да се плува. Съветът на хирурзите и в Лондон, и в България, беше една пълна операция на ръката с поставяне на метални пластини; пирони. Нещо, което мен много ме плашеше! Отидох и в Турция, в Истанбул във водеща американска клиника. Там също ми предложиха единствено операция и базова терапия, която включваше нови продукти, които действат на имунитета на организма и с които се лекува ревматоидният артрит като автоимунно заболяване.

Бих искала да можехте да видите ръцете ми девет месеца назад! През всичките тези години двете ми китки бяха подути, болезнени. Дори обличането и събличането представляваше болка! Не можех изобщо да си служа с пръстите на ръцете, тъй като те също бяха отточни, независимо от това, че ерозии в тях на рентгенови снимки не се наблюдаваха. Но има много сериозни ерозии в самите кости, които очевидно са причинени от пункциите с кортикостероиди, вътреставни и, сякаш, дори и това можа да се коригира от употребата на канабидиола. В момента ръцете ми са нормални!

Надявам се, че бих могла да намеря снимка на ръцете си преди започване на лечението ми с канабидиол. Едната изглежда по-зле от другата, но тя е вследствие на 3 операции, които се наложи да бъдат направени, вследствие на някои пропуски, които бяха допуснати с инжектиране на кортикостероиди. Оказа се, че освен агресивното лечение, има и много по-добро консервативно лечение с поемането на канабидиол (CBD)!

Без да бъдем убедени, че аз наистина съм с автоимунно заболяване, разбира се, ние не приехме да тръгна на това лечение. Върнах се в София и съвсем случайно се оказа, че спасението е било през 3 врати – на етажа, на който аз работя. Говорих с чудесен човек – професор, лекар, учен, фармаколог, който се яви моят спасител и който предложи единственото лекарство, което ми помогна за тези 15 години. И то е всъщност канабидиола (CBD) на фирма Медихемп – 10% и който в комбинация с куркумин се оказа, наистина, че само за две седмици понижи утайката до нормални граници. Първоначалната ми реакция беше на недоверие! Повярвайте, през толкова неща бях минала, че изобщо не вярвах, че някаква билка, пък дори и тя и канабис, би ми помогнала. Но реших да послушам, защото бях чула за този професор фармаколог само и единствено много добри неща, а и какво и губех?! През толкова много неща и изпитания бях минала! Купих си канабидиола и започнах! И за моя огромна изненада, наистина, на втората седмица болките изчезнаха, отоците спаднаха. Ръката все още не беше оперирана, но вече беше много, много по-добре, започнах да си служа с нея. И, за да бъде сигурно, отидох и си направих през март месец утайка – кръвни изследвания. Оказа се, че за първи път от 15 години, утайката е нормална! Тя беше тогава някъде около 14 при положение, че нормалните ѝ референтни стойности са 20. От тогава, от март месец до декември съм си направила поне 5 пъти кръвни изследвания в същата лаборатория, за да няма грешка и поне 2 пъти в Лондон – в клиниката, в която се лекувам. Както и пълни кръвни изследвания преди операцията на ръката ми за възстановяване на сухожилията, която беше извършена през юни месец в Лондон. През всичкото това време, кръвните ми изследвания бяха напълно нормални и утайката ми беше абсолютно нормална, което означава, че възпалението беше под контрол!

За мен беше чудо! След толкова много изпитания и след толкова много различни начини на лечение, аз най-сетне открих моето лекарство. И независимо от всичко друго, аз съм убедена, че това е единственото нещо, което ми действа и мислех, че ще съм свързана с него до живот. Страхувам се да го спра дори и за 1 седмица! Случвало ми се е да остана без канабидиол за 3-4 дни и тогава сякаш (може и да си внушавам), болката се завръща, оттоците се появяват отново. Но така или иначе на този етап аз не съм готова да го спра и бих искала да продължа да го взимам дълго време, защото животът ми вече е съвсем различен! След като сухожилията на ръката ми бяха възстановени, аз мога вече да ползвам напълно нормално лявата си ръка. Дясната е също в много добро състояние. Шофирам, плувам, чувствам се съвсем нормално. Вкъщи мога да се обслужвам, готвя отново. Полезна съм за себе си и моите близки и това се дължи единствено и само на това чудесно лекарство – канабидиол 10% на фирмата „Медихемп“.

Ако мога с това да помогна поне на двама души, а надявам се, че те няма да бъдат двама – може да са 20, 200 или 2000 – аз смятам, че споделения ми опит няма да бъде напразен.“

Видеото може да видите тук:

Сподели

3 коментара

  1. Elena Ivanova
    Elena Ivanova април 05, 14:00

    Zdraveite g,-jo Aleksandrova.Mnogo sajelqvam za vashata uchastvam i se radvam, che ste namerili nqkakvo -Dobro reshenie.Molq Vi da mi pishete na kakav adres porachvate lekarstvata.Az imam artrit na stastie na razete.Pila sam mnogo lekarstva,no imam vremenen efekt.Blagofarq Vi predvaritelno.Pozdravi Elena Ivanova

    Отговори на този коментар

Напиши коментар

Био масло от коноп с 10% канабидиол - CBD 10 %

Потърсете ни в социалните мрежи

Информационен бюлетин

Какво е информационен бюлетин?