BezRak.com

други видове лечение

Лечение на онкологични заболявания

Лечение на онкологични заболявания
27 ноември 2014

Научният и технологичният напредък през последните години предоставят нови познания за появата, развитието и растежа на заболявания свързани с рака.

Този напредък на практика се проявява в подобряване на лечението на заболяванвто и намаляване на страничните ефекти, свързани с него.

Например, хирургичните операции, които се извършват в днешно време, позволяват също толкова ефективно лечение на злокачествените тумори, но са по-щадящи (позволяват запазването на органите и тяхната функция), отколкото преди няколко десетилетия.

Също така, понастоящем съществуват апарати за лъчетерапия с голяма прецизност, които дават възможност за прилагането на високи дози лъчение върху злокачествения тумор с минимални странични ефекти. Откриването на нови лекарствени средства за лечение на рака или за намаляване на ефектите от химиотерапията позволява да се осъществяват по-интензивни и ефективни терапии.

Основните видове лечение са хирургическа намеса, химиотерапия и лъчетерапия, макар че могат да се прилагат и други специфични терапии за някои тумори, като хормонална терапия, имунотерапия, облъчване с лазер и т.н.

Ефективността на тези методи е научно доказана, за разлика от алтернативните лечения, чиято ефективност не е доказана и, за съжаление, към настоящия момент не съществуват чудотворни лекарства.

Виж продължение: Как се лекува рак?

Сподели

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

Био масло от коноп с 10% канабидиол - CBD 10 %

Потърсете ни в социалните мрежи

Информационен бюлетин

Какво е информационен бюлетин?