BezRak.com

рак на хранопровода

Други методи на лечение при рак на хранопровода

Други методи на лечение при рак на хранопровода
02 април 2015

Понякога затрудненото преглъщане е пълно и се превръща в симптом, който причинява висока тревожност. Пациентът не може да поема нито твърди храни, нито течности, вследствие на което възниква риск от обезводняване и недохранване.

Стентиране или протезиране на хранопровод

В областта на стеснението се поставя телена тръбичка с много малък диаметър в сгънато положение. Въвежда се в хранопровода, като се използва ендоскоп. След като тръбичката е поставена в областта на тумора, тя се разгъва и разширява отвора на хранопровода.

Лазерно лечение при рак на хранопровода

Целта на този вид лечение е да се разруши част от тумора с лазер, за да се улесни преминаването на храна през хранопровода.

За целта се използва ендоскоп. Обикновено не е необходим престой в болница, тъй като процедурата се провежда под седация и отнема около 15- 30 минути.

За да се отстрани достатъчна част от тумора, процедурата трябва да се повтори два или три пъти.
В някои случаи, след лечението може да остане неприятно усещане в определена област, което отслабва или отминава с приемането на аналгетици.

Гастростомия за хранене

В случай, че обструкцията на хранопровода не може да бъде преодоляна, за осигуряването на пълноценно хранене може да се създаде изкуствен отвор към стомаха (гастростома). Процедурата е проста и при пластмасовите материали, които съществуват днес, гастростомата може да бъде удобна, лесна за поддържане и стабилна за дълъг период от време.

Виж продължение: Наблюдение и прегледи при рак на хранопровода

Сподели

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

Био масло от коноп с 10% канабидиол - CBD 10 %

Потърсете ни в социалните мрежи

Информационен бюлетин

Какво е информационен бюлетин?