BezRak.com

Прочети още статии на тема:

причини за появата на рак

Онковируси – вируси, причиняващи рак

Онковируси – вируси, причиняващи рак
02 октомври 2015

Онковирусът е вирус, който причинява рак. Терминът произхожда от проучвания върху бързо трансформиращи се ретровируси през 1950-60, наричани често онкорнавируси, за да се подчертае техния РНК-вирусен произход. Понастоящем терминът се отнася за всеки вирус с ДНК или РНК геном, който причинява рак и е синоним на „туморен вирус” или „раков вирус”. Огромното мнозинство от човешки и животински вируси не причиняват рак, вероятно поради дългата история на съвместната еволюция между вирусите и гостоприемника.

Международната Агенция за Изследване на Рака към СЗО (Световната здравна организация) установи, че през 2002г. 17.8% от раковите заболявания при човека са причинени от инфекции, като 11.9% са във връзка със 7 различни вируса. Важността на този факт е, че заболяванията е възможно да бъдат избегнати чрез ваксиниране (например папилома вирусните ваксини), диагностицирани с прости кръвни тестове и лекувани с по-малко токсични противовирусни вещества или с методите на биорезонанса (апарат BICOM и други).

В общия случай, туморните вируси причиняват леко изразена или никаква симптоматика при инфектиране на гостоприемника, или причиняват неракови заболявания – като хепатит при хепатитен вирус В или мононуклеоза при вируса на Епщайн-Бар (Epstein-Barr). Малка част от индивидите или животните развиват рак след инфекцията. Трудно е да се определи дали даден вирус ще предизвика рак или не. Затова е разумно човек периодично да се тества за евентуално наличие на вируси и да ги унищожава, като това става най-лесно и безопасно с помощта на биорезонансни апарати.

Вирусите като причина за появата на рак

Теорията, че ракът може да бъде причинен от вирус, започва с ескпериментите на Oluf Bang и Vilhelm Ellerman през 1908, които първи доказват, че птичата еритробластоза (форма на птича левкемия) може да бъде пренесена чрез безклетъчни екстракти. Впоследствие това е потвърдено за солидни тумори при птици през 1910-1911 от Пейтън Рус (Peyton Rous).

В началото на 50-те години е било известно, че вирусите могат да премахват или вграждат гени и генетичен материал в клетки. Стига се до извода, че тези нови гени, вградени в клетките, могат да ги превърнат в ракови. Много от тези вирусни онкогени са открити и идентифицирани като причинители на рак.

Основните вируси, свързани с развитие на рак при човека са human papillomavirus, hepatitis B и hepatitis C virus, Epstein-Barr virus, human T-lymphotropic virus, Kaposi’s sarcoma-associated herpesvirus (KSHV) и Merkel cell polyomavirus. Експерименталните и епидемиологични данни показват причинната роля на вирусите и че те са вторият по важност рисков фактор за развитие на рак при човека, след тютюнопушенето.

Унищожаването на онковирусите, причинили появата на доброкачествен или злокачествен тумор у един човек, е задължително условие за излекуването на човека.

Сподели
Прочети още статии на тема:

причини за появата на рак

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

Био масло от коноп с 10% канабидиол - CBD 10 %

Потърсете ни в социалните мрежи