BezRak.com

Прочети още статии на тема:

профилактика на рака

Истината относно опасността от вируса Zika (част 1 от 2)

Истината относно опасността от вируса Zika (част 1 от 2)
05 декември 2017

Вирусът Зика (Zika) е поредната голяма заплаха за здравеопазването и съвременната медицина. И в пълния смисъл на думата медиите работят усърдно да поддържат страха. А какво, ако Zika е една измама? Ако вирусът е създаден от човека и използван за прикриване на скрити тактики, като продажбата на ваксини и оправдание за употребата на пестициди?

Първата от двете части на тази статия ще хвърли поглед на истината, стояща зад голямата заплаха, наречена Zika. Какво наистина причинява микроцефалията, за която обвиняват Zika и скритите цели и реалните опасности, пред които ни изправя. Втората част ще засегне предпазването от вируси. Начините за предпазване от разпръскваните пестициди, и за детоксикиране след излагане на пестициди и как безопасно и естествено да се унищожават болестотворните комари.

Вирусът Zika не е новост

Той се пренася с комари и по полов път, и е обвиняван за епидемията от микроцефалия, започнала в Бразилия. Това е вродено състояние, при което бебетата се раждат с ненормално малък череп и увредени мозъци. Това често води до смърт, а оцелелите са непълноценни до края на живота си. Благодарение на взрива на епидемията и широката публичност около Олимпийските игри, беше създадена огромна здравна паника. Но наистина ли виновникът е Zika? Вирусът съществува от около 70 години и обикновено предизвиква леки симптоми на грип. Често хората го хващат и се възстановяват, без дори да знаят за това. Колкото и да се опитват, медицинските институции могат да припишат на Zika много малък процент случаи на микроцефалия. Въпреки, че има няколко случая на микроцефалия в Бразилия при жени позитивни за вируса, ситуацията в съседна Колумбия е съвсем различна. В Колумбия има над 60 000 инфектирани със Zika бременности, но почти не се наблюдават случаи с микроцефалия при децата. Научно изследване на Института за комплексни системи в Нова Англия (New England Complex Systems Institute – NECSI) е разгледало случаите на 12 000 бременни жени, носителки на вируса Zika и са открити по-малко от десет случая на новородени с микроцефалия.

Американските центрове за контрол на болестите (U.S. Centers for Disease Control – CDC) и периодично медицинско издание на Нова Англия (New England Journal of Medicine (NEJM)), постигнат трудно разбирателство по въпроса със Zika-заплахата от микроцефалия и излизат със становището, че вирусът все пак предизвиква микроцефалия. Въпреки всичко, NEJM продължава да твърди, че няма експериментални данни в подкрепа на това заключение. Те се придържат към тезата, че „нито един флававирус (към които принадлежи и Zika) никога не е доказано, да причинява вродени дефекти при хора.” NEJM добавят също, че по време на предишните епидемии на Zika в островите на Тихия океан „няма данни за съобщени усложнения при раждането или родилни дефекти.”

Явно, е много погрешно да се твърди, че Zika е причинител на микроцефалията в Бразилия.

Връзката с пестицидите на Монсанто

Идеята, че Zika е причината за случаите на микроцефалия в Бразилия, е оспорена от група аржентински лекари („Лекарите от градовете на пръсканите реколти” – Physicians in Crop-Sprayed Towns – PCST). Вместо върху вируса Zika, групата лекари се насочва конкретно върху токсичния препарат за унищожаване на ларви, пуснат във водните запаси в Бразилия, като реален причинител. През 2014, препарата Пирипроскифен (Pyriproxyfen) е сложен във водните запаси на Бразилия по правителствена програма с цел да се спре развитието на комарните ларви в питейната вода в резервоарите. Пирипроксифенът е препарат, произведен от филиала на фирма Монсанто (Monsanto) – Сумимото Кемикъл (Sumitomo Chemical). Последният причинява малформации при насекомите. Но, явно, не само при насекомите…, а причинява малформации и при човешките деца, включително микроцефалия. Аржентинските лекари пишат в доклада си: „Малформациите, установени при хиляди деца, родени от жени в райони, където Бразилското правителство е добавило пирипроксифен в питейната вода не е съвпадение.”

Съгласно данните на PCST, Бразилското здравно министерство е наредило да се инжектира пирихроксифен в резервоарите за питейна вода на щата Пернамбуко (Pernambuco). Това е направено в район, където размножаването на един вид комари (Aedes aegypti), пренасящи вируса Zika е масово. Пернамбуко е първият щат в Бразилия, където е отчетено увеличаване на случаите на микроцефалия и 35% от всички случаи на това заболяване в Бразилия.

Опасностите и скритата тактика на пестицидите против Zika

Благодарение на заплахата от Zika, днес се наблюдава опасността и разпространението на кампания по пръскане с невротоксичния пестицид за унищожаване на комарите, преносители на вируса. В САЩ кампанията започва в град Маями (Miami) и се разпростира в околните райони и областите около Атлантическото крайбрежие, особено засягайки области от Южна Каролина (South Carolina). Използваният пестицид е бил Naled, мощен органофосфатен пестицид, който се смята и за един от най-токсичните. Както и други органофосфатни съединения, Naled е забранен на много места, включително и в Европа. Търговското име на Naled е Dibrom, който много изследователи посочват като “morbid”, (болестотворен), четено отзад напред. Morbid със сиурност е точното название на опасния пестицид, що се касае за хората и пчелите – но не и по отношение на комарите, срещу които се използва.

Защо Naled и другите органофосфатни пестициди са вредни

Органофосфатните съединения атакуват нервната система на човека по същия механизъм, както и някои химически оръжия, като газът зарин. При високи концентрации на пестицида, невротрансмитерите (вещества в нервните клетки, предназначени да предават нервните импулси) се блокират. Резултатът е болезннена смърт от задушаване в резултат на парализа на дихателните мускули. Проучване от 2010 установява, че органофосфатите са виновни за смъртта на 200 000 души всяка година в развиващите се страни. Властите на Пуерто Рико (Puerto Rico) вбесени връщат препарата Naled неизползван, когато се разкрива, че Центърът за контрол на болестите, САЩ (CDC) се опитва да го прокара в страната им.

Има наистина неопровержими доказателства, когато стане дума за Naled… доказано е, че е опасен за бременни жени и продукта от разграждането му дихлорвос, всъщност причинява микроцефалия. Пестицидът, който е предназначен да предпазва от микроцефалия, всъщност я причинява! Според документи на Агенцията по опазване на околната среда, САЩ( ЕРА – Environmental Protection Agency), дихлорвос е също и канцероген.

Ефективност на Naled против комари

CDC пишат, че ползването на Naled и други инсектициди против зрели насекоми е един от най-неефективните методи за контрол на популацията от комари. Твърдят също, че това води до краткосрочни резултати и всъщност може да доведе до увеличаване на полулацията в дългосрочен план. Изследователи от Здравния департамент на Ню Йорк, САЩ (New York Department of Health, USA) установяват, че 11 годишната употреба на Naled е довела до успешно краткосрочно намаляване на популацията от комари. Но броят на въпросните комари в момента се е увеличил 15 пъти.

Опасностите, които Naled крие за пчелите

Въпреки, че Naled е ограничено-ефективен по отношение на комарите, е особено смъртоносен за пчелите – което е само по себе си е огромен проблем. Пчелите са тези, които извършват голям процент от опрашването на растенията. Без тях реколтата няма да се развива и животът, който го познаваме, ще бъде силно застрашен. Още в началото, когато в Южна Каролина започват пръскането с Naled, първите доклади показват, че резултатите могат да бъдат катастрофални за пчелите. В събота сутрин, на 4-ти септември 2016, части от Графство Дорчестър, Шотландия (Dorchester County, SC), са напръскани с Naled. От пчелно стопанство съобщават, че са загинали 6 кошера на мястото на пръскане и загубите възлизат на около 2.5 милиона пчели. Местна пчеларка описва резултатите от пръскането пред местното студио на новинарска агенция (ABC News):

„Минаха точно над дърветата три пъти. Когато самолетът си замина, обичайното жужене спря. Тишината беше като в морга,” – казва пчеларката, добавяйки, че „в момента фермата „изглежда като пометена”.

В извънреден доклад от Ерин Елизабет (Erin Elizabeth) публикуван в „Луди здравни новини” (Health Nut News) в същия ден на разпръскването на пестицида над Южна Каролина, вътрешен човек разкрива, че сумата, която Конгресът на САЩ възнамерявал да отпусне за борба и която възлиза на 1.1 милиарда долара, всъщност съдържа скритата платформа за действие на химическата индустрия.

Химическата индустрия се стреми да се възползва от паниката около Zika, а и ваксините излизат на дневен ред. Вече са насрочени и първите опити върху хора. Те не знаят какви могат да бъдат страничните ефекти (вероятно ужасни и дори фатални). Както казва д-р Джеймс А. Шенън (Dr. James A. Shannon), бивш директор на Националния здравен институт, САЩ (National Institute of Health):

„Единствената безопасна ваксина е тази, която никога не е прилагана”.

Поговорката гласи: „Никога не позволявайте силният страх да остане неизползван,” – и паниката от Zika не прави изключение. Много милиони ваксини са продадени посредством здравните страхове – често с лоши последствия за тези, на които са приложени. По време на голямата епидемия на свински грип, по време на президента Джерълд Форд (Gerald Ford), загинаха много повече хора от ваксината, отколкото от самия свински грип.

Ваксините против HPV (човешки папиломен вирус), като Gardasil са причинили много повече смъртни случаи и странични ефекти при децата, отколкото всички детски ваксини, взети заедно. Точно в момента законът за задължително ваксиниране си проправя път в Конгреса на САЩ. И колкото повече щати приемат задължителното ваксиниране против дребна шарка, толкова повече хора загиват ежегодно от ваксината, а не от дребна шарка.

Има много примери за създавани преди истерии, ползвани за продажба на ваксини, включително епидемията от дребна шарка в Калифорния, вирусът от Западен Нил, птичият грип, жълтата треска и най-скорошният – Ebola – ваксината, срещу който е вече създадена и складирана, чакаща просто следващата „епидемия”.

Връзката на Рокфелер с вируса Zika

Университетът Рокфелер е сред най-големите пропагандатори на паниката от Zika. Ако не са успели да публикуват нищо, това е защото фамилията Рокфелер държи патента на Zika. Както разкрива една статия на Guillaume Kress, публикувана за първи път в Global Research (периодично издание) през февруари, 2016 и допълнена през септември, Zika е стока за масова употреба. Може да бъде поръчана онлайн от ATCC-LGC за 599 евро, с правата, полагащи се на кралските почести на Фондация Рокфелер.

Източник: The Truth about Cancer

Прочетете продължението: Част 2 – Истината относно опасността от вируса Zika

Сподели
Прочети още статии на тема:

профилактика на рака

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар