BezRak.com

алтернативни терапии

Може ли пчелното млечице да излекува ракa?

Може ли пчелното млечице да излекува ракa?
10 май 2018

Пчелното млечице е млекоподобна субстанция, отделена от жлезите на хипофаринкса на пчелите-работнички. Те хранят с пчелно млечице ларвите и възрастната пчела-майка.

Пчелното млечице е основната храна на пчелата-майка през целия й живот, което й позволява да снася по 2 000 яйца дневно и да живее от 5 до 8 години. Нейният живот е 40 пъти по-дълъг от този на пчелите-работнички. Изследователите днес твърдят, че пчелното млечице допринася за дълголетието, силата и размерите на пчелната царица.

Ползите от пчелното млечице за здравето на човека

Пчелното млечице се състои от цветен нектар, протеини, глюкоза, мазнини, минерали, витамини и аминокиселини. Също така съдържа изобилие от полезни за здравето вещества, отговарящи на специфичните нужди на онкологично болните, запазвайки по-силни както преди, така и по време на и след провеждане на традиционната противотуморна терапия.

 • Имунна система: Имунна система предпазва организма от външни нашественици. При сериозни заболявания като рак най-доброто, което може да направите, е да укрепите имунната си система. По този начин ще подобрите шансовете си за по-дълъг и изпълнен със сили живот. Пчелното млечице е един от естествените модулатори на имунната система, познати в природата.
 • Контрол на кръвната захар: Раковите клетки консумират захар по-бързо от здравите клетки. След поставяне на раковата диагноза, едно от първите неща, които специалистите предлагат, е да се премахне захарта от диетата, което кара злокачествените клетки да “гладуват”. Пчелното млечице контролира серумната кръвна захар, проявявайки инсулиноподобна активност.
 • Противовъзпалително действие: Възпалението е доказана основна причина за възникване на много видове рак. Пчелното млечице потиска провъзпалителните цитокини, намалява риска от рак и контролира възпалението по време на лечението.
 • Антиоксидантно действие: Кралското пчелно млечице съдържа високи концентрации на няколко вида антиоксиданти. Окислението е естествен процес, който води до образуване на свободни радикали. Пораженията, които свободните радикали нанасят върху клетките са тема на интензивни изследвания както при наличие на рак, така и при невродегенеративни състояния. Антиоксидантите в пчелното млечице спомагат за прочистване на свободните радикали и намаляване на негативните ефекти от окислението.
 • Защита на черния дроб: Черният дроб филтрира всичко, което попада в тялото, включително мъртви туморни тъкани, получаващи се в резултат от лечението на рака. Тези туморни тъкани правят черния дроб токсично претоварен, което също, от своя страна, може да доведе до развитие на рак. Хепатопротективните вещества в пчелното млечице помагат за прочистването на тези токсини.
 • Лечебно средство за кожни проблеми: Установено е, че пчелното млечице ускорява заздравяването на кожните наранявания с богатото си съдържание на хранителни вещества, витамини, флавоноиди, нуклеинови киселини, деканоева киселина, ензими, хормони и редица минерали, включително цинк. Групата витамини В включва В1, В2, ВЗ, В5, В6, както и ацетилхолин. Желатинът, друг важен компонент, който е един от предшествениците на колагена, също се съдържа в пчелното млечице.
 • Защита от рак на млечната жлеза: Всички ние ежедневно сме изложени на десетки опасности от развитие на ракови заболявания, често причинявани и от естрогенните субстанции в околната среда, постъпващи в организма ни чрез питейната вода, козметиката, пластмасите и обработените храни. Разумно е всеки от нас да се предпази от евентуалната поява на ракови заболявания чрез всекидневния прием на доза прясно пчелно млечице.
   

  Ракът на млечната жлеза често бива причинен от естрогенен дисбаланс. Проучване установява, че пчелното млечице „поглъща“ химикала Бисфенол – А (използван в пластмасата, той имитира ефекта от хормона естроген върху човешкото здраве) и стопира неговия ефект на пролиферация върху клетките на рак на млечната жлеза.

  Все още има спорове относно цялостната ефективност на пчелното млечице срещу останалите ракови заболявания. Използването на прясно пчелно млечице като добавка обаче, има много предимства за борбата с раковите заболявания като цяло и доказано противодейства на вредните ефекти на стандартната противотуморна терапия.

Изучаване на ефектите на пчелното млечице в борбата с рака

Според проучване, публикувано в изданието за комплементарна и алтернативна медицина „BMC Complementary and Alternative Medicine“ през 2009 г., пчелното млечице се бори с раковите заболявания чрез потискане на кръвоснабдяването на туморите. Също така, според проучване, публикувано в изданието „PLoS One“ (САЩ) от декември 2010 г., мастните компоненти на пчелното млечице проявяват естрогенни ефекти и е възможно то да може да въздейства върху рак на млечната жлеза и рак на шийката на матката.

Съществуват проучвания относно употребата на пчелното млечице при лечение на левкемия. Няколко клинични изследвания показват, че то намалява негативните страничните ефекти на цисплатината (химиотерапевтично лекарство) върху бъбреците, черния дроб, както и че намалява нежеланите ефекти на химио- и лъчетерапията, като появата на „химио-кожа“ при пациента и др.

Пчелното млечице също така намалява ефекта на липидната пероксидация (разграждане на жизнено необходимите мазнини в кръвта, дължащо се на свободните радикали). То е богато на нуклеинови киселини, РНК и ДНК и повишава нивата на антиоксидантите супероксид и глутатион в тялото.

Поради всички тези гореизброени причини се препоръчва пчелното млечице да се използва от онкоболните всеки ден.

Източник: Тhe truth about cancer, Ty Bollinger, 2015

Сподели

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

Био масло от коноп с 10% канабидиол - CBD 10 %

Потърсете ни в социалните мрежи

Информационен бюлетин

Какво е информационен бюлетин?