BezRak.com

как да живеем с рак?

Разговор с моите приятели

Разговор с моите приятели
10 ноември 2014

Вашите приятели, съседи, познати, колеги… Вероятно сега ви обхващат много колебания: Да им кажа ли?
Какво да им кажа?

Човек може да не знае какво да прави, да сподели ли и с кого своите проблеми. Най-често хората са добронамерени и склонни да помогнат.

Но трябва да знаете също така, че това решение е лично ваше. Не може да се твърди, че винаги е добре да се дава лична информация и да се споделят нашите тревоги и чувства. Понякога човек не е сигурен как тя ще бъде използвана.

Общо взето, разговор с най-близките хора, онези, на които болният има повече доверие, помагат да се излее мъката и самият индивид да се почувства не толкова самотен и безпомощен.

Понякога разговорът се върти около заболяването, друг път около вида лечение и свързаните с него явления, може да бъде за социалните промени, свързани с болестта и т.н.

Може да ви се струва, че хората не се интересуват от случващото се с вас. Това не е така – просто вероятно те не знаят как да реагират.

Ако човек иска да остане сам или да го придружават само хората, с които има по-тясна връзка, има право да го направи. Всеки има право да откаже на околните да навлизат в личното му пространство, пък дори и с най-благородни намерения.

Във всички случаи, винаги е за препоръчване да прекарвате моментите на релакс и забавление с когото искате вие. Споделеното свободно време помага да се компенсират лошите моменти и да се възстанови енергията.

Виж продължение: Един съвет, полезен за всички

Сподели

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

В тази статия четете:

Био масло от коноп с 10% канабидиол - CBD 10 %

Потърсете ни в социалните мрежи

Информационен бюлетин

Какво е информационен бюлетин?