BezRak.com

ракът по локализация

Рак на тънкото черво

Рак на тънкото черво
20 юни 2014

Ракът на тънкото черво е рядко срещано заболяване.

В този раздел ще намерите актуализирана информация за рака на тънкото черво. Предоставената на този сайт информация по никакъв начин не замества консултацията с лекар. Целта е да се дадат допълнителни сведения или разяснения относно рака на тънкото черво.

Туморите на тънкото черво са рядко срещани новообразувания и могат да бъдат злокачествени и доброкачествени. От всички тумори в човешкия организъм честотата на тънкочревните тумори възлиза около 0.5 до 7%. Най-яесто се среща от 50 до 60 години, след 60 години преобладават карциномите. Аденокарциномите представляват 40% от всички тънкочревни злокачествени тумори.

Рискови фактори, които играят роля в развитието им, са някои заболявания на стомашно-чревния тракт като болест на Крон и хроничен улцерозен колит.
Причини и рискови фактори

Причините за развитието на рак на тънкото черво са все още до голяма степен неизяснени. Възможен рисков фактор е контактът с вредни вещества в храните. Ракът на тънкото черво се среща много по-рядко от рака на дебелото черво, което може да се дължи на факта, че храната престоява в тънкото черво за по-кратко време, отколкото в дебелото черво.

Симптоми:
– драматична загуба на тегло
– анемия
– бледност на лигавицата на носните кухини и устен
– коремна болка
– запек променливо с диария,
– председател на кръвни съсиреци
– постоянни промени в количеството и качеството на изпражненията
– болка в акта на дефекация

Злокачествените тумори на тънкото черво се откриват едва в хода на заболяването. Пациентите имат нехарактерни оплаквания като гадене, повръщане, запек или диария. С напредването на болестта се появяват допълнително кървене и болка. При големи тумори е възможно да се наблюдава и чревна непроходимост.

Виж продължение: Анатомично устройство на тънкото черво

Сподели

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

Био масло от коноп с 10% канабидиол - CBD 10 %

Потърсете ни в социалните мрежи

Информационен бюлетин

Какво е информационен бюлетин?