BezRak.com

рак на хранопровода

Ранно диагностициране на рак на хранопровода

Ранно диагностициране на рак на хранопровода
02 април 2015

Понастоящем няма никакво доказателство, което да е от полза за ранното диагностициране на рак на хранопровода сред населението като цяло.

Въпреки това, диагностицирани с предракови лезии лица следва да се подлагат на периодични ендоскопски изследвания (оглед на стомашно-чревния тракт с помощта на гъвкава тръба, наречена ендоскоп).

Пациентите, за които тези изследвания са от най-голяма полза, са диагностицираните с Баретов хранопровод. Редовните ендоскопски изследвания с биопсия (вземане на тъканна проба от засегнатата област за микроскопски анализ) позволяват откриването на предракови промени (дисплазия) и вземането на терапевтични решения. Този диагностичен подход е препоръчителен и при пациенти, страдащи от рефлукс-езофагит, който не се влияе от лечението.

При високостепенна дисплазия (етап, предхождащ злокачествена трансформация), се препоръчва оперативно премахване на участъка с Баретов хранопровод.

Възможно е в изрязаната тъкан да се открие малък карцином, който не е бил визуализиран с ендоскоп. Прогнозата в тези случаи е много добра.

Виж продължение: Симптоми за рак на хранопровода

Сподели

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

Био масло от коноп с 10% канабидиол - CBD 10 %

Потърсете ни в социалните мрежи

Информационен бюлетин

Какво е информационен бюлетин?