BezRak.com

рак

Българска компания с инициатива по повод Световния ден за борба с рака

Българска компания с инициатива по повод Световния ден за борба с рака
04 февруари 2019

На днешния ден 4-ти февруари отбелязваме Световния ден за борба с рака.

Ракът е на второ място сред причините за смъртност в световен план, а броят на заболелите всяка година тревожно нараства. Според данните на Националния център по обществено здраве и анализи, през 2018 г. бройката на онкологично – болните у нас достига до 350 000. Според неофициални данни обаче болните от рак в България са над 400 хил. души. Статистиката отбелязва рязко покачване на процента на децата с ракови заболявания както по света, така и у нас. По последни данни в световен мащаб всяка година около 200 000 деца са диагностицирани с рак, като 20% умират от коварната болест поради липса на средства и квалифицирана медицинска помощ.

Тъжната статистика показва още, у нас само 10% от хората разбират, че имат рак навреме – тогава, когато заболяването може да се повлияе по най-добрия начин. Основната причина за това е, че не се прави адекватна профилактика и според онколозите, раковите заболявания се откриват в начален стадий само в нисък процент от случаите.

С тази отчайваща статистика се бори българската компания „Доктор Биомастер“, утвърдила се като лидер на пазара за природна медицина. Компанията съществува повече от 15 години. Медицинският ѝ екип е съставен от лекари с различни специалности, обединени около идеята да помагат на българските пациенти с помощта на природната медицина.

По повод Световния ден за борба с рака, компанията Доктор Биомастер обявява дни на отворените врати и предоставя безплатни консултации на пациенти с онкологични заболявания от 04-ти февруари до 08-ми февруари 2019 г. Консултациите ще се провеждат след предварително записване, в кабинетите на компанията в градовете София, Пловдив, Стара Загора и Бургас.

Това не е първият път, когато компанията се заема с инициативи, свързани с профилактиката и борбата с рака. Всяка година на 4-ти февруари екипът провежда различни активности, с които цели да повиши осведомеността на обществото по отношение на онкологичните заболявания и да помогне на гражданите да проведат адекватна профилактика.

В края на миналата година, по повод на своята 15-та годишнина, Доктор Биомастер направи безвъзмездно дарение за Клиниката по детска клинична хематология и онкология към МБАЛ Царица Йоана – ИСУЛ.

Доктор Биомастер дарява апарат за лечение на българските деца, болни от онкологични заболявания

На 19 декември 2018 г. управителите на компанията Др. Биомастер – Гочо Гочев и Делян Гочев, заедно с д-р Диана Дякова, се срещнаха с проф. Константинов, за да дарят волуметрична инфузионна помпа Infusomat fMS. Дарението бе предназначено за подобряване на болничната грижа и лечението на българските деца, болни от онкологични заболявания.

Доктор Биомастер направи безвъзмездно дарение за Клиниката по детска клинична хематология и онкология към МБАЛ Царица Йоана – ИСУЛ Според управителя г-н Гочев дарителските кампании, които компанията организира ежегодно, представляват важна подкрепа както на борещите се с болестта, така и на техните семейства.

„Ние, екипът на „Доктор Биомастер“ напълно разбираме трудностите, пред които се изправят онкоболните и техните семейства по време на лечението и след него и желаем на всички повече сили и смелост в борбата!“.

За повече информация и записване за безплатните консултации по повод на Световен ден за борба с рака: www.DrBiomaster.com

Сподели

1 Коментар

  1. Иван
    Иван май 23, 13:27

    Страхотна инициатива на Доктор Биомастер! Поздравления!

    Отговори на този коментар

Напиши коментар

Био масло от коноп с 10% канабидиол - CBD 10 %

Потърсете ни в социалните мрежи

Информационен бюлетин

Какво е информационен бюлетин?