BezRak.com

Прочети още статии на тема:

рак на гърдата

Нямам партньор при рак на гърдата

Нямам партньор при рак на гърдата
06 април 2015

Ако нямате партньор, нормално е да чувствате известна несигурност, когато решите да установите нова връзка след претърпяната операция от рак на гърдата.

Заболяването и промените във външния вид са променили живота Ви и може да се страхувате от възможните реакции на другия човек. Въпреки това си струва да се изправите пред предизвикателството.

Ако този аспект на живота е важен за Вас, не можете да го отлагате за неопределено време. А ако сте започнали нова връзка, въоръжете се с кураж и си помислете кой може да бъде най-подходящият момент, за да поговорите за заболяването.

Кога и как да говорите за заболяването рак на гърдата

 • Ако не сте имали партньор по време на заболяването, може да изпитвате съмнения относно това кога и как да информирате новия си партньор за този аспект от живота си. Доверете се на себе си, за да изберете най-подходящия момент. Важно е преди всичко да изчакате, докато се почувствате спокойна и уверена.
 • Вие решавате дали да го съобщите в началото на връзката или в по-късен момент. Не забравяйте, че решението е Ваше и на никого друг.
 • Може да Ви е от помощ, ако преди това практикувате пред огледалото, с приятел или с психолог.
 • Потърсете интимен и спокоен момент, за да го направите.
 • Няма една единствена формула, за да му го кажете. Постарайте се да го направите естествено и без да драматизирате, без табута и без да отдавате по-голямо значение от това, което има.
 • Въпреки, че ситуацията може да е неудобна, не забравяйте, че партньорът Ви трябва да Ви приеме такава, каквато сте, и че Вие също трябва да се приемете такава, каквато сте. Засегнете въпроса ако за Вас е важно да имате връзка, основана на взаимното общуване и доверие.
 • Реакцията на партньора ще Ви предостави много информация за това какъв е в действителност и каква помощ може да Ви предложи. Много хора ще реагират с разбиране, възхищение и обич. Но ако Ви отхвърли, може би не е човекът, от който имате нужда до себе си в този момент.

Как да преодолеете страха от отхвърляне при рак на гърдата?

 • Нормално е да изпитвате страх от отхвърляне. Това е човешко чувство. Но това, че се страхувате, не означава, че не трябва да имате връзка.
 • Преценете всичките си положителни страни и помислете за своята стойност като личност, отвъд промените в тялото вследствие от операцията и лечението.
 • Не забравяйте, че няма защо болестта да бъде пречка за любовта или сексуалността. Отношенията между партньорите се основават на любов, доверие, взаимно привличане, сходство, общи преживявания, споделени интереси и чувства, и следователно не зависят само от външния вид или от здравето на единия от двамата.
 • Помнете, че физическата привлекателност се основава на цялостното излъчване, а не само на една част от тялото.
 • За да можете да бъдете с друг човек, трябва да работите върху Вашето самочувствие. Ако започнете да се харесвате отново, ще бъде по-лесно да се харесате и на другите.

Страхът и много други нежелани психо-емоционални състояния се повлияват отлично от хомеопатични препарати и цветните есенции на д-р Бах.

Виж продължение: Сексуалност при рак на гърдата

Прочети още статии на тема:

рак на гърдата

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

В тази статия четете:

Продукти с конопено масло от Hemp-products.bg

Есиак чай - продукт за силна имунна система

Потърсете ни в социалните мрежи