BezRak.com

Прочети още статии на тема:

рак на гърдата

Отношения с партньора при рак на гърдата

Отношения с партньора при рак на гърдата
06 април 2015

Връзката с партньора е много важна част от живота на много хора. Когато Ви диагностицират с рак на гърдата, тя може да бъде основна подкрепа, но също така може да бъде източник на стрес.

Отчасти тази връзка ще зависи от средствата, с които двамата разполагате, за да се справите с новата ситуация, и от начина, по който ги използвате.

Важно е да поддържате адекватна комуникация, така че болестта да не се превръща в табу, да решавате заедно възникналите проблеми и да се подкрепяте взаимно. Ако цените начина, по който общувате, споделените мигове на мълчание или съвместни дейности, потребностите на всеки един от двамата, начина, по който решавате проблемите или споделяте скърби и радости… може би ще откриете как да се чувствате близо един до друг, без заболяването да засегне връзката Ви.

Ако нямате партньор, можете да намерите подкрепа у други хора по време на лечението. А ако искате да установите връзка или възникне такава, няма причина да не го направите. В този случай можете да се научите да се справяте с Вашите съмнения, страхове и несигурност пред новата връзка.

Групи за подкрепа при рак на гърдата

Групи за подкрепа са представляват групи от хора, които осигуряват една или друга форма на взаимна (нематериална) подкрепа. Пример за такава подкрепа е обмена на полезна информация, споделянето на житейски опит, оказването на съчувствие и създаване на социални връзки. Така, членовете на групата откриват начини за справяне със ситуацията.

Не всички групи за подкрепа имат чисти помисли. Има такива, които се възползват от състоянието, в което се намирате за да предлагат други лечения. Трябва да сте много бдителни ако участник или ръководител на групата Ви съветва да спрете лечение, на което сте подложени в момента.

Също така да трябва да знаете, че нито един ръководител на група за подкрепа няма право да назначава или отменя провеждането на лечение. Такава е функцията на лекуващия Ви лекар.

Виж продължение: Моят партньор и ракът на гърдата

Прочети още статии на тема:

рак на гърдата

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

В тази статия четете:

Продукти с конопено масло от Hemp-products.bg

Есиак чай - продукт за силна имунна система

Потърсете ни в социалните мрежи