BezRak.com

Прочети още статии на тема:

рак на гърдата

Периодични медицински прегледи при рак на гърдата

Периодични медицински прегледи при рак на гърдата
06 април 2015

Как да се върнем към ежедневието след претърпян рак на гърдата

След лечението идва ключовият момент, в който трябва да се върнете отново към обичайното си ежедневие. Въпреки, че сте го очаквали с нетърпение, няма да е лесно. Вие сама трябва да определите ритъма, който искате да следвате, в зависимост от силите и настроението.

Неизбежно е да се научим да живеем със заболяването и/или последиците от него, без то да ни превзема, обсебва и да разстройва живота ни. За да се върнем по-бързо към обичайния си начин на живот в семейството и работата, трябва колкото се може по-рано да убедим себе си, че това е болест като всички останали. В медицината това се нарича справяне с проблема.

Много важно е да се опитаме да изпитваме повече позитивни емоции, липса на стрес и тревоги. Също така умерена физическа активност. Тя поддържа телесното тегло в норма и има благоприятен ефект върху психиката и върху костната система, която е засегната от ефектите на хормоналното лечение.

Контролни прегледи при рак на гърдата

Периодичните медицински прегледи са част от този процес на завръщане към нормалния живот. Те са необходими. В повечето случаи ще отидете, за да се потвърди, че всичко е наред. Дори и така, нормално е няколко дни преди това да се чувствате притеснена или неспокойна за това, което ще чуете.

Вашият лекар ще определи времето между отделните контролни прегледи, както и необходимите изследвания. Начинът, по който се осъществява наблюдението и периодичността на прегледите могат да бъдат различни в зависимост от конкретния случай.

При всички случаи трябва да се изключат някои вредни битови навици като тютюнопушенето и прекомерната употреба на алкохол – макар, че ролята им за появата на рака на гърдата не е напълно изяснена, съществуват данни за вредното им въздействие.

Виж продължение: Отношения с партньора при рак на гърдата

Прочети още статии на тема:

рак на гърдата

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

В тази статия четете:

Продукти с конопено масло от Hemp-products.bg

Есиак чай - продукт за силна имунна система

Потърсете ни в социалните мрежи