BezRak.com

Прочети още статии на тема:

рак на гърдата

Профилактика, контрол и лечение на рак на гърдата

Профилактика, контрол и лечение на рак на гърдата
06 април 2015

Превенция на рак на гърдата

Превантивните мерки срещу възникването на лимфедем са от основно значение, тъй като веднъж появил се, не може да бъде ефективно лекуван.

Превенцията на лимфедема трябва да започне непосредствено след операцията. Изискват се редица ежедневни грижи и редовно наблюдение от физиотерапевт, който следва да научи пациентката на подходящите здравно-хигиенни навици.

Веднага след операцията физиотерапевтът трябва да започне прилагането на програма от дихателни упражнения и упражнения за раздвижване на засегнатата ръка. Постепенно се включват все повече движения, които следва да се изпълняват плавно и многократно. Те може да са от полза веднага след хирургичната интервенция и във всеки един момент като допълнение към физиотерапевтичното лечение.

Наложително е да следвате указанията на физиотерапевта. Най-добрият начин да предотвратите появата на лимфедем е да се грижите за ръката, като се стараете да избягвате доколкото е възможно всичко, което възпрепятства или силно затруднява кръвообращението. Освен това, ранното диагностициране на лимфедема е най-добрият начин да се предотврати неговото прогресиране.

Явявайте се редовно на прегледи при физиотерапевт!

Виж продължение: Наблюдение и прегледи при рак на гърдата

Прочети още статии на тема:

рак на гърдата

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

В тази статия четете:

Продукти с конопено масло от Hemp-products.bg

Есиак чай - продукт за силна имунна система

Потърсете ни в социалните мрежи