BezRak.com

Прочети още статии на тема:

рак на черния дроб

Химиотерапия при рак на черния дроб

Химиотерапия при рак на черния дроб
30 март 2015

Понастоящем химиотерапията не е показана като първа линия на лечение при пациенти с рак на черния дроб.

Цитотоксичните лекарства предизвикват много странични ефекти и могат да увредят още повече функцията на черния дроб. Прилагат се в клинични случаи на резистентност към нови биологични средства.

Интравенозната химиотерапия се счита за палиативно системно лечение, при което лекарството се въвежда в кръвния поток, преминава през тялото и може да убива раковите клетки, намиращи се извън черния дроб.

Нови биологични методи на лечение на рак на черния дроб

Нарастващите познания за начина на разпространение на рака позволяват да се идентифицират „молекулните стъпки в развитието на тумора“, които могат да служат като потенциални терапевтични цели за разработването на лекарствени средства.

Понастоящем има лекарства с доказана ниска токсичност и ефективност за подобряване на преживяемостта на пациенти с рецидивиращ или метастатичен рак на черния дроб. Сорафениб (Sorafenib) е първият медикамент от този вид, одобрен от здравните власти за първа линия на лечение при напреднал хепатоцелуларен карцином. Има и други лекарства от този вид, които са в процес на проучване.

Виж продължение: Последици при рак на черния дроб

Прочети още статии на тема:

рак на черния дроб

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

Продукти с конопено масло от Hemp-products.bg

Есиак чай - продукт за силна имунна система

Потърсете ни в социалните мрежи