BezRak.com

Прочети още статии на тема:

COVID-19, куркумин при рак

Как да се предпазим от Коронавирус: 3 храни с противовирусни свойства, които могат да подсилят имунната ни система

Как да се предпазим от Коронавирус: 3 храни с противовирусни свойства, които могат да подсилят имунната ни система
19 март 2020

Новият щам на Коронавирус, наречен “COVID-19”, се разпространява с изключително бързи темпове по целия свят. Това от своя страна буди притеснение и поражда паника у по-голямата част от населението. Но вместо да се фокусираме върху паниката, предизвикана от вируса, може да отделим от свободното си време, за да се информираме как може да предпазим себе си и своите близки от заразяване.

Освен домашната карантина, експертите смятат, че в такива случаи „превенцията е по-добра от лечението“. В тази връзка, промяната на някои от основните ни ежедневни навици, както и предприемането на правилен хранителен режим може да ни помогне да се предпазим от „COVID-19“.

Експерите смятат, че е важно да включим в режима си хранителни добавки, които имат мощни противовирусни свойства. Техните съединения могат да предпазят организма ни от развитието на опасни инфекции като тази, причинена от Коронавирус. [1]

Храните и хранителните добавки, които могат да окажат противовирусен ефект и да подсилят нашия имунитет са следните:

Витамин C

Витамин C
Витамин С има доказани свойства за подсилване на имунитета, подпомагане на възстановителните процеси при заболяване, както и за подобряване на цялостното здравословно състояние. Храните с високо съдържание на витамин С включват портокали, лимони, чушки, броколи, брюкселско зеле, папая и ягоди.

Приемът на добавки с витамин С помага да се осигурят необходимите нива на това полезно за здравето съединение. [1]

Куркумин

В аюрведичната медицина се смята, че куркуминът има антивирусни, антибактериални и противопаразитни свойства. Също така, е установено, че има лечебен ефект при диабет, болка, ревматизъм, остеоартрит, проблеми с паметта и кожни заболявания като екзема.

Куркуминът е подкрепен от над 40 клинични проучвания, които потвърждават неговите уникални ползи за здравето, включително неговият противовъзпалителен ефект. Едно от проучванията показва, че високите дози куркумин подпомагат клетъчната защита срещу предишен щам на Коронавирус, който също влияе негативно върху дихателната система. [1]

Редица проучвания доказват неговия противовирусен ефект при различни вирусни заболявания като някои щамове на грипния вирус (PR8, H1N1, и H6N1), човешки имунодефицитен вирус тип- 1 (HIV-1) и други. [2]

Др. Биомастер Куркумин х40 - Най-ефективният куркумин срещу вируси

Шийтаке

Гъбата Шийтаке (Shiitake/Lentinula edodes) е известна със своите противовирусни, антибактериални и противогъбични съединения, за които е доказано, че помагат за подсилване на имунната функция и намаляване на възпалението.

Доказано е, че екстрактът от Шийтаке (Shiitake), активира клетъчната имунна функция и помага за защита срещу бактериални и вирусни инфекциозни заболявания. Неговата ефективност е подкрепена от повече от 30 клинични проучвания при хора, както и от над 120 научни доклади. [1]

Шийтаке-противовирусни свойства

Приемът на храни и добавки, които оказват противовирусен ефект, както и спазването на основните препоръки за предпазване от вирусната инфекция на “COVID-19”, представляват едни от основните стъпки за превенция на заболяването. Важно е през този период да осигурим максимална грижа за здравето на нашия организъм, а какъв по-добър начин от това да се погрижим за подсилване на основния му механизъм за защита – нашата имунна система.

Източник:

1. https://www.iol.co.za/lifestyle/food-drink/coronavirus-3-anti-viral-foods-that-can-boost-your-immunity-44499664
2. https://www.hindawi.com/journals/bmri/2014/186864/#abstract

Прочети още статии на тема:

COVID-19, куркумин при рак

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

Продукти с конопено масло от Hemp-products.bg

Био масло от коноп с 10% канабидиол - CBD 10 %

Потърсете ни в социалните мрежи