BezRak.com

Прочети още статии на тема:

амигдалин при рак, други алтернативни лечения

Основни източници на амигдалин

Основни източници на амигдалин
20 януари 2021

Хранителният режим играе важна роля в поддържането на нашето здраве. Здравословното хранене не е свързано единствено с балансиране на приетите калории, необходимо е също така в него да бъдат включени необходимите витамини, минерали и макронутриенти в подходящо съотношение.

Амигдалинът, известен още като витамин В17 или лаетрил, представлява съединение с изразени терапевтични свойства и се съдържа в изобилие в някои ядки, плодове и други храни.

Амигдалин за добро здраве

Витамин В17 може да помогне за регулиране на проблемите с хипертонията, тъй като образува тиоцианат, който помага за понижаване на високото кръвно налягане. Освен това амигдалинът е известен с това, че укрепва имунитета чрез увеличаване на производството на бели кръвни клетки. Съединението може да взаимодейства с витамин А, С и Е, унищожавайки токсичните клетки от нашето тяло. Едно от най-впечатляващите и известни свойства на амигдалина е това, че ефективно унищожава раковите клетки. Именно поради тази причина той е често използвано природно средство в алтернативната медицина за борба с различни онкологични заболявания. Някои от основните източници на полезното съединение включват:

  • Ядки Ядки като бадеми, орехи, кашу и макадамия са богат източник на амигдалин. Освен това в техния състав влизат полезни фибри, протеини и здравословни мазнини.
  • Ядки

  • Клубени – Сладките картофи и маниоката са добър източник на витамин В17. Тези храни имат високо съдържание на калий и други минерали, които подобряват здравето.
  • Семена и ядки – Кайсиевите ядки и семената на ябълките и крушите са добър източник на витамин В17. Установено е също, че ленените семена, тиквените семена, просото и елдата също съдържат полезното съединение.
  • Плодове

  • Кълнове – Освен, че съдържат амигдалин, кълновете са богати на протеини и ензими, които засилват метаболитния процес и помагат при отслабване.
  • Зеленолистни зеленчуци – Спанакът и кресонът не само са пълни с основни микроелементи, но и осигуряват умерено количество амигалин за нашия организъм.
  • Хранителни добавки – Един от най-лесните и сигурни начини за набавяне на необходимото количество амигдалин е посредством приема на хранителни добавки. Не случайно, когато се касае за сериозно заболяване, именно това е предпочитаната форма за прием на веществото, за да се осигури необходимото количество от него за получаване на желания терапевтичен ефект.

Полезни свойства на амигдалина

Налични са множество вкусни и полезни източници на съединението, което има доказан благоприятен ефект върху нашето здраве. Изборът как да си го набавим зависи изцяло от нашите предпочитания и това какво желаем да постигнем като резултат.

Източник:

https://www.latestly.com/lifestyle/health-wellness/how-vitamin-b17-is-good-for-health-from-berries-to-nuts-here-are-five-foods-to-source-amygdalin-1914269.html
Прочети още статии на тема:

амигдалин при рак, други алтернативни лечения

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар