BezRak.com

Прочети още статии на тема:

иновативна медицина

Проучване: Хомеопатично лечение в комбинация с конвенционалната терапия срещу рак

Проучване: Хомеопатично лечение в комбинация с конвенционалната терапия срещу рак
07 октомври 2020

Понастоящем пациентите с напреднал недребноклетъчен рак на белия дроб (NSCLC) имат ограничени възможности за лечение. Учени откриват, че прилагането на хомеопатични терапии може да облекчи значително страничните ефекти на конвенционалното лечение на заболяването. Целта на тяхното проучване е да се изследва дали адитивния терапевтичен метод може да повлияе на качеството на живот (QoL) и на общата преживяемост на пациентите, страдащи от онкологичното заболяване.

Клиничното проучване във фаза III оценява възможните ефекти на допълващата хомеопатична терапия в сравнение с плацебо при пациенти в IV стадий на недребноклетъчен рак на белия дроб.

В проучването са включени общо 150 пациенти в напреднал стадий на онкологичното заболяване. От пациентите 98 получават или индивидуализирани хомеопатични лекарства (n = 51), или плацебо (n = 47), а при останалите 52 контролни пациенти се оценява единствено общата преживяемост. Съставките на различните хомеопатични лекарства са предимно от растителен, минерален или животински произход.

След 9 и 18 седмици на хомеопатично лечение резултатите показват значително подобрение в качеството на живот и функционалността при групата, приемаща хомеопатия, в сравнение с плацебо групата (p <.001). Средното време на преживяемост е значително по-дълго в групата с назначена хомеопатия (435 дни) спрямо групата, приемаща плацебо (257 дни; p = .010), както и спрямо контролната група (228 дни; p <.001).

Тези резултати показват, че хомеопатията повлиява положително не само качеството на живот на пациентите, но и тяхната обща преживяемост. Учените смятат, че увеличаването на общата преживяемост при лечението с хомеопатия може да се дължи на подобреното качество на живот на лицата в проучването. Изследователският екип възнамерява да проведе допълнителни изследвания за потвърждаване на тези данни, които могат да допринесат за лечението на пациентите с онкологични заболявания.

Източник:

https://www.physiciansweekly.com/homeopathic-treatment-as-an-add-on-therapy-may-improve-quality-of-life-and-prolong-survival-in-patients-with-non-small-cell-lung-cancer-a-prospective-randomized-placebo-controlled-double-blind/
Сподели
Прочети още статии на тема:

иновативна медицина

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

Био масло от коноп с 10% канабидиол - CBD 10 %

Потърсете ни в социалните мрежи