BezRak.com

Прочети още статии на тема:

хранене при рак

Хранене при рак – д-р Леонард Колдуел (Dr. Leonard Coldwell) (част 1)

Хранене при рак – д-р Леонард Колдуел (Dr. Leonard Coldwell) (част 1)
18 септември 2020

Може ли хранителният режим да лекува рак?

Стресът е основен причинител на онкологични заболявания. Поради тази причина е от изключителна важност той да бъде елиминиран. По този начин човешкото тяло ще може да изпълнява пълноценно своите функции и да поддържа здравето на организма.

Но какво е общото между стреса и хранителния режим? Първата стъпка за предприемане на здравословен живот е определянето на причините, които водят до стрес в организма. Липсата на пълноценен живот, напрежението и страхът са едни от неговите основни причинители. Въпреки това главна причина за излагането на организма на стрес е именно консумацията и злоупотребата с вредни храни.

Едни от най-честите грешки на хората при хранене е консумацията на непълноценни храни в огромни количества и в неподходящо време на деня. Важно е да се отбележи, че здравето идва от това, което елиминираме от своя режим, а не от това, което прибавяме към него. Първата стъпка за лечение на организма е чрез отказване от вредните навици и замяната им с такива, които носят ползи за здравето.

В своята книга, озаглавена „Единственият отговор за рака“ (The only answer to cancer), д-р Леонард Колдуел (Dr. Leonard Coldwell), който е известен специалист в лечението на рака и други свързани със стреса заболявания, изброява някои от основните храни, които НЕ ТРЯБВА да присъстват в нашия хранителен режим.

Преработена храна

Консумацията на преработени храни лишава организма от набавянето на необходимия кислород. Такъв тип опаковани хранителни продукти способстват развитието на онкологични заболявания. Трябва да се внимава при приема на продукти, които имат дълъг срок на годност. Здравословните храни се развалят за няколко дни, седмици или до месец. Ако тяхната свежест се запази за по-дълъг период от време, то техният прием не е препоръчителен. Обикновено дългият срок на годност се дължи на прибавени химикали и други вещества, които са вредни за човешкия организъм.

Нови храни

Разработените нови хранителни продукти съдържат вещества, които вредят на здравето. Големите компании произвеждат тези продукти с цел по-голяма печалба, без да се замислят за вредата, която нанасят върху населението по света.

Храни, които са бедни на ензими

Храните със запазен пълен ензимен състав се считат за „живи“ храни, които подкрепят здравето и живота. Тези, които съдържат беден набор от ензими се считат за „мъртви“ храни, застрашаващи човешкото здраве.

Д-р Леонард Колдуел е учител в един от най-известните институти за лечение на пациенти с рак – „Hippocrates Health Institute“ (HHI) в щата Флорида, САЩ. Учени от института откриват ключовите стъпки, които помагат на организма да се справи сам с рака. Две от най-важните неща са консумацията на богати на ензими, „живи“ храни, както и на зеленолистни зеленчуци с високо съдържание на хлорофил. Тъй като термичната обработка унищожава ензимите в храната, при лечението на рак се препоръчва техният прием в напълно суров вид.

Захар

Директорите на института „HHI“ съветват онкоболните пациенти да избягват консумацията на всякакви видове захари, дори и тези, влизащи в състава на плодовете. Повечето хора са наясно с това, че преработените захари са вредни за организма, но въпросът не стои по същия начин, когато става дума за „ествествените“ захари.

Без значение от вида захар, когато се приема във високи количества тя може да доведе до развитието на сериозни здравословни проблеми. Натрупването на захар в тялото води до ферментация, която подхранва развитието на различни патогенни микроорганизми. За поддържането на крепко здраве, специалистите препоръчват избягване както на храни с високо съдържание на захар, така и на такива богати на въглехидрати.

Източник:

Coldwell, L. (2011). The only answer to cancer: Defeating the root cause of all disease. United States: 21.

Прочети още статии на тема:

хранене при рак

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

Продукти с конопено масло от Hemp-products.bg

Есиак чай - продукт за силна имунна система

Потърсете ни в социалните мрежи