BezRak.com

Прочети още статии на тема:

амигдалин при рак, хранене при рак

Проучване доказва, че кайсиевите ядки могат да се използват за превенция и лечение на рак

Проучване доказва, че кайсиевите ядки могат да се използват за превенция и лечение на рак
28 януари 2020

Дали някога сте мислили за кайсиите като за нещо, което може да помогне при лечението на ракови заболявания? Последните проучвания, проведени в турския университет „Тургут Йозал“ в Източна Турция потвърждават тези техни свойства.

Проучването, ръководено от ректора на университета, д-р Айсун Бей Карабулут, твърди, че кайсиевите ядки могат да помогнат при лечението на някои заболявания, включително рак. Според изследването, горчивите кайсиеви ядки могат да убиват раковите клетки, като същевременно да подпомагат обновяването на здравите клетки, което дава надежда на милиони онкоболни по света.

Изследването е поставило своето начало преди няколко години, а д-р Карабулут съобщава, че е започнал работа върху хранителни добавки от кайсии с патент, издаден от Турския патентен институт.

„Като се има предвид, че веществото цианид влиза в състава на кайсиевите ядки, по време на производството ние гарантираме запазването на активните антиоксиданти, които са полезни за здравето, и пълното отстраняване на цианида. Този продукт би бил полезен както при превенцията на ракови заболявания, така и при тяхното лечение“, казва той. Доктор Карабулут добавя, че приемът на продукт от кайсиеви ядки би могъл да бъде полезен и за намаляване на стреса.

Амигдалин на Др. Биомастер при рак на яйчниците

В близкото бъдеще в Турция планират да започнат производството на различни продукти, съдържащи екстракт от кайсиеви ядки, включително продукти против стареене на кожата. Приходите от това ще бъдат предоставени като стипендия на студентите от университета „Тургут Йозал“, като ще бъдат използвани и за академични изследвания и научни статии, които трябва да помогнат на университета да се утвърди в международен план.

Мехмет Шинар, кметът на Йешилюрт в Малатия, Турция, подчерта значението на кайсиите за техния окръг, като добави, че те са известни като „магическа кутия за здраве“ сред населението.

„Винаги сме знаели, че кайсиите са полезни за здравето, но за съжаление никога не е имало научни доказателства за това. Надяваме се този продукт да се превърне в източник на изцеление за много хора“, добавя Шинар.

Източник:
https://www.dailysabah.com/health/2020/01/21/apricot-pit-could-hold-power-to-prevent-and-cure-cancer

Прочети още статии на тема:

амигдалин при рак, хранене при рак

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

Продукти с конопено масло от Hemp-products.bg

Есиак чай - продукт за силна имунна система

Потърсете ни в социалните мрежи