BezRak.com

Прочети още статии на тема:

COVID-19, куркумин при рак

Фаза II на клинично проучване относно ефекта на продукт, съдържащ куркумин, срещу COVID-19

Фаза II на клинично проучване относно ефекта на продукт, съдържащ куркумин, срещу COVID-19
08 май 2020

Европейската фармацевтична компания „MGC Pharmaceuticals“ започва фаза II на клинично изпитване на продукт, съдържащ куркумин, за лечение на пациенти, страдащи от COVID-19. Първите пациенти, които ще бъдат включени в изпитването, са записани в Назаретската болница “EMMS” в Израел.

Продуктът представлява натурална хранителна добавка и е разработена да подпомогне за справяне с вирусни инфекции, водещи до възпалителни усложнения.

Компанията заявява, че наличните научни данни за свойствата на „артемизин“ (от билката пелин) и „куркумин“ (активната съставка, съдържаща се в куркумата), от които е съставен продукта, подкрепят тестването на продукта при пациенти с COVID-19.

Двойно-сляпото плацебо-контролирано проучване във фаза II ще изследва безопасността и ефикасността на продукта, за който още отсега се знае, че има имуномдулиращ ефект. Целта е да се лекуват патофизиологичните усложнения на коронавирусната инфекция.

Фармацевтичната компания ще проведе изпитването с общо 50 пациенти, като освен болницата в Назарет, в проучването ще бъде включен и Медицински център „Hillel Yaffe“ в Хадера, Израел.

Състоянието на пациентите ще бъде анализирано ежеседмично, като продължителността на изследването ще бъде 14 дни за всеки от тях. Очаква се записването на пациенти да приключи през септември 2020 г., а данните ще станат достъпни през октомври.

Резултатите ще помогнат за валидирането на тези две натурални съставки и ще подкрепят проектирането на бъдещи изпитвания.

Компанията ще извършва проучванията, производство и опаковането на продукта в Европа.

Съоснователят и управляващ директор на „MGC Pharma“ Роби Зомер (Roby Zomer) отбелязва: „Това е много вълнуващ момент за компанията. Очакваме с нетърпение резултатите от проучването и ще ги споделим веднага, щом бъдат налични.

Компанията ще притежава интелектуалната собственост на продукта, генерирана от проведеното клиничното проучване.

Източник:

www.clinicaltrialsarena.com/news/mgc-phase-ii-artemic-covid-19/

Прочети още статии на тема:

COVID-19, куркумин при рак

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

Продукти с конопено масло от Hemp-products.bg

Био масло от коноп с 10% канабидиол - CBD 10 %

Потърсете ни в социалните мрежи