BezRak.com

иновативна медицина

Учени разработват революционно лекарство срещу рак

Учени разработват революционно лекарство срещу рак
29 юни 2020

Националният институт за здравеопазване и високо клинично качество във Великобритания (NICE) препоръчва лекарството „Ентректиниб“ („Entrectinib“) за лечение на редица онкологични заболявания, наричайки го „революционно лечение“.

Лекарственото средство е предназначено за всички солидни тумори, които имат определена генетична мутация, независимо от това в коя част на тялото е възникнало заболяването.

Това е особено полезно за пациенти с някои редки видове рак, при които понастоящем лечението е с ограничени възможности“, отбелязват изследователите от института „NICE“.

Лекарството е предназначено за възрастни и деца над 12-годишна възраст, които нямат добър резултат от досегашното лечение на своето онкологично заболяване. Останалите пациентите ще имат достъп до „Ентректиниб“ след като бъде издадено официално разрешение за неговата употреба.

Лекарствени средства като това имат потенциал да доведат до революция в противораковите терапии, тъй като таргетират генетичната мутация, която активира туморния растеж“ отбелязва д-р Майндерт Бойсен (Dr. Meindert Boysen) от института „NICE“.

Въпреки че първоначалните доказателства сочат, че солидните тумори, носещи специфичната генна мутация, действително се свиват в резултат от лечението с „Ентректиниб“, е необходимо провеждането на допълнителни клинични изпитвания. Затова сме доволни, че поради съвместната работа между учените от различни институции и компании, възрастните и децата над 12 години във Великобритания ще имат достъп до лекарството чрез „Фонда за противоракови лекарства“, докато се събират още клинични данни, които да доведат до пускането на пазара и свободното приложение на лекарството“ отбелязва д-р Бойсен.

Източник:

www.pharmacy.biz/cancer-patients-to-benefit-from-revolutionary-treatment/

Сподели

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

Био масло от коноп с 10% канабидиол - CBD 10 %

Потърсете ни в социалните мрежи

Информационен бюлетин

Какво е информационен бюлетин?