BezRak.com

амигдалин при рак

Полезни свойства на амигдалина

Полезни свойства на амигдалина
25 юни 2020

Амигдалинът, известен още като Витамин В17 или Лаетрил, е известен със своя унищожителен ефект върху раковите клетки. Съединението се намира в изобилие в семената и ядките на растения като кайсии и ябълки. Смята се, че амигдалинът може да предотврати развитието на рак чрез производството на циановодород, който унищожава раковите клетки.

Освен противораковия си ефект, учените смятат, че витамин B17 може да окаже различни благоприятни ползи за човешкото здраве, включващи:

  • Контрол на хипертонията: Амигдалинът може да спомогне за регулиране на кръвното налягане и да предотврати хипертонията. Това се дължи на образуването на тиоцианат, който помага за понижаване на високото кръвно налягане.
  • Подсилва имунната система: Витамин В17 е известен с това, че стимулира имунната система и нейните функции. Д-р Анжу Соуд (Dr. Anju Sood), известен нутриционист от Бангалор, Индия, смята, че най-голямата полза от витамина е потенциалът му да повишава нивата на белите кръвни клетки, което подобрява имунитета.
  • Страхотен антиоксидант: Някои експерти смятат, че амигдалинът може да се свързва с други мощни антиоксиданти като витамин А, С и Е и да разгражда и унищожава токсичните клетки от нашето тяло. По този начин подпомага естествения процес на детоксикация и подобрява цялостното ни здравословно състояние.
  • Има болкоуспокояващ ефект: Има редица данни, които показват, че амигдалинът действа като вид природен обезболяващ агент при някои видове рак и др. заболявания.

Идентифициран в началото на 1800 г., Амигдалинът, често погрешно наричан „витамин В17“, принадлежи към категорията на витамин В комплекс. Също така, учените откриват, че амигдалинът е отговорен за повишаването на нивата на белите кръвни клетки в организма“ отбелязва д-р Соуд.

Що се отнася до рака, за да бъде успешно лекувано това заболяване, е необходимо да се ограничи неговото метастазиране, което представлява разпространението на раковите клетки в различни органи на човешкото тяло. Въпреки че медицинските и научните области все още се борят за откриването на лек за това състояние, като диетолози, ние сме ограничени да работим върху различни хипотези и възможности за постигане на тази цел. Първата препоръчителна стъпка се състои в това да увеличите приема на антиоксиданти, което може да потисне растежа на раковите клетки за сметка на здравите клетки в организма, както и да започнете незабавен прием на амигдалин, за да увеличите броя на белите си кръвни клетки, което ще подсили вашия имунитет“ добавя д-р Соуд.

Полезни свойства на амигдалина

Източник:

https://food.ndtv.com/health/vitamin-b17-sources-and-why-you-must-not-skip-them-1679476

Сподели

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

Био масло от коноп с 10% канабидиол - CBD 10 %

Потърсете ни в социалните мрежи

Информационен бюлетин

Какво е информационен бюлетин?