BezRak.com

Прочети още статии на тема:

други алтернативни лечения

Прием на лекарствени гъби при спорт

Прием на лекарствени гъби при спорт
09 февруари 2021

Хранителните добавки са неизменна част от режима на повечето спортисти. Между синтетичните и естествените добавки по-разумният избор е природният продукт. Лекарствените гъби представляват именно такъв природен източник на здраве и са чудесен избор за хора, които водят активен начин на живот.

Защо да приемаме естествени хранителни добавки?

Хранителните добавки могат значително да подобрят издръжливостта и да допринесат за чувство на бодрост. Приемът на добавки с естествен произход може да помогне за повишаване на енергийните нива и за подобряване на ефективността на тренировките. Допълнителният прием на природни средства, като билки и лекарствени гъби, има благоприятен ефект върху човешкото здраве, тъй като те са богат източник на важни хранителни вещества.

Кои лекарствени гъби са подходящи за спортисти?

Разнообразието от лекарствени гъби, които имат множество ползи за здравето, е огромно. Сред тях има няколко основни видове, които са особено подходящи за спортистите:

Гъбата Кордицепс (Cordyceps sinensis): Изследванията относно връзката между спортните постижения и хранителния режим показват, че приемът на екстракт от Кордицепс е много полезен за спортистите. Тази гъбена добавка подобрява степента на оксигенация на кръвта, което води до увеличаване на енергийните нива. Това подобрява издръжливостта по време на тренировка и може да бъде от полза за по-добри спортни постижения.

За поръчка на Кордицепс 30% полизахариди

Гъбата Рейши (Ganoderma lucidum): Лекарствената гъба е една от най-популярните естествени хранителни добавки. Приемът на екстракт от Рейши доказано увеличава физическата сила на спортистите. Също така гъбата може да подобри възстановителните процеси на мускулите след силно натоварване.

За поръчка на Рейши 30% полизахариди

Гъбата Агарикус блазеи (Agaricus blazei): Тази гъба е друго естествено недопингово вещество, чийто прием е полезен за спортисти. Приемът на Агарикус може да ни помогне да се почувстваме ободрени и физически заредени. Това от своя страна ще допринесе за подобряване на издръжливостта при хора с активен начин на живот.

За поръчка на Агарикус 30% полизахариди

За да увеличим максимално ползите от приема на лекарствените гъби, е хубаво той да бъде в точното време, а именно преди тренировка. Вместо енергийни напитки, може да изпием чаша кафе с добавка на прах от една от изброените по-горе гъби. Също така, хранителните добавки могат да бъдат под формата на капсули за лесен и удобен прием. Тези гъбени екстракти често се комбинират с приема на витамин С и магнезий за получаване на по-добри резултати.

Лекарствените гъби са богат източник на хранителни вещества, които могат да помогнат за подобряване на спортните резултати. Препоръчва се преди предприемането на техния прием да се направи консултация със специалист, който да определи необходимите дози според нашите специфични нужди.

Източник:

thesportsdaily.com/2021/01/21/optimize-your-sports-performance-with-medicinal-mushrooms/
Прочети още статии на тема:

други алтернативни лечения

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар