BezRak.com

Прочети още статии на тема:

други алтернативни лечения

Гъбата Рейши при кожни заболявания

Гъбата Рейши при кожни заболявания
08 октомври 2020

Гъбата Рейши (Ganoderma lucidum) се счита за съвременен еликсир за човешкото здраве, използван от векове за медицински цели в страни като Китай, Япония и Корея. Така наречената лекарствена гъба съдържа ганодермична киселина, която доказано подобрява функцията на имунните клетки. Поради твърдата текстура на гъбата, обикновено се приема под формата на прах, капсули или течен екстракт. Известно е, че когато Рейши се суши за продължителен период от време или когато нейната екстракция се извършва при висока температура (80°C или по-висока), тя губи ефективността на своята биоактивна съставка.

Екип от учени от Корейският институт за наука и технологии (KIST), Южна Корея, ръководен от д-р Хо-Юн Ким (Dr. Ho-Youn Kim), определят условията за подобряване на противовъзпалителните, антидиабетните и антиоксидантни свойства на Рейши и потвърждават нейния потенциал като противовъзпалително средство за лечение на кожни заболявания.

За да запази структурата и свойствата на активната съставка на гъбата и да увеличи нейната ефикасност, изследователският екип извлича гъбения екстракт след изсушаване на Рейши при различни температури. По този начин учените определят оптималните условия за постигане на възможно най-ефективните противовъзпалителни, антиоксидантни и антидиабетни свойства на Ganoderma lucidum. В резултат на това те откриват, че сушенето на гъбата с горещ въздух при 60°C подобрява нейните противовъзпалителни свойства.

Рейши 30% полизахариди

Също така, учените провеждат експеримент като използват екстракт от изсушена на висока температура гъба Рейши върху кератиноцити (вид клетки в епидермиса) с индуцирано възпаление. Резултатите показват, че екстрактът от лекарствената гъба ефективно потиска възпалителните процеси на кожата.

Според изследователите тези открития могат да бъдат полезни при разработването на различни лечебни средства от екстракта на лечебната гъба Рейши.

Очаква се резултатите от това проучване не само да подобрят знанията ни относно полезните свойства на Рейши (Ganoderma lucidum), но и да доведат до разработването на различни терапевтични агенти за лечението на възпалителни кожни състояния като псориазис и атопичен дерматит“ отбелязва д-р Ким.

Източник:

https://medicalxpress.com/news/2020-10-efficacies-ganoderma-lucidum-treatment-skin.html
Сподели
Прочети още статии на тема:

други алтернативни лечения

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

Био масло от коноп с 10% канабидиол - CBD 10 %

Потърсете ни в социалните мрежи