BezRak.com

Прочети още статии на тема:

видео

Българска лекарка провежда успешна профилактика на рак и други тежки заболявания с алтернативни методи

25 юли 2019

Интервю с д-р Радосвета Запрянова, гр. Велико Търново

Д-р Запрянова:
– Моята гордост е една пациентка на 74 години, с рак на ендометриума, който беше прорастнал в кухината на малкия таз. Беше обхванал част от дебелото черво, (имаше) лимфни метастази, въобще – в доста напреднал стадий. Тя започна да приема лечебните гъби на „Доктор Биомастер“ – разбира се, като първо приемаше комбинация от два монопрепарата плюс „Имюн модулатор“, планово, в доза 3 пъти по 3 от „Имюн модулатора“, а другите гъби бяха Рейши и Кориолус – монопрепаратите. В хода на вземането съм включила и Агарикус блазей към монопрепаратите.

В продължение на година и половина тя приема тази тройна комбинация от 3 препарата. След това премина на поддържаща доза „Имюн модулатор“ – 3 пъти по 3 капсули, като (така) ги взима и до ден-днешен. В продължение на 4 години тя се поддържа благодарение на лечебните гъби плюс алкализираща диета, плюс спомагателни добавки като „Амигдалин“, алое, сода с кленов сироп и т.н.

Беше отслабнала на тегло, защото първо пробваха да правят химиотерапия след оперативната интервенция. Оттук тя получи анемичен синдром, левкопения – паднаха ѝ левкоцитите. Прекъснаха химиотерапията и тя остана само на поддържащото лечение – с нетрадиционни методи, така да се каже, като лечебни гъби и други спомагащи добавки.

Водещ:
– Операция правена ли е?

Д-р Запрянова:
– Правена е операция, да.

Водещ:
– Какво е изрязано?

Д-р Запрянова:
– Претърпява тотална хистеректомия и лимфектомия в кухината на малкия таз.

Водещ:
– Искаш да кажеш, че резултатът е това, че се е възстановила добре жената, нямало е рецидив?

Д-р Запрянова:
– Възстановила се е добре и на килограми и анемичният синдром беше преодолян. Възстанови апетита и ето – 4 години няма рецидив в момента и не се налага допълнителна оперативна интервенция или пък (недай-си-боже), химио- или лъчетерапия. В момента е в кондиция.

Водещ:
– Периодично прави ли си някакви кръвни изследвания?

Д-р Запрянова:
– Периодично прави кръвни изследвания. Да, следи маркерите, защото 5 годишния период не е все още минал. Така че се води на диспансерен отчет, продължават да контролират нещата, но засега е в сравнително добро състояние, имайки предвид, че е на 74 години.

Д-р Запрянова:
– Друг случай, моя близка, която е на 76 години, откриха пак рак на ендометриума. Беше капсулиран, умерено диференциран. При нея също направиха тотална хистеректомия и тя приема 9 месеца интензивна терапия с гъби – пак „Имюн модулатор“ в комбинация с Рейши, Кориолус, Агарикус.. Мисля, че е това в общи линии. Пак, разбира се, във високите дози „Имюн модулатор“-а.

Тази пациентка беше проследена в 3-годишен период, 3 години са минали от тогава. Наскоро правиха и PET скенер. Няма никакви рецидиви в областта на малък таз, лимфни възли – (да са) увеличени или пък туморни маркери – повишени. Абсолютно – няма рецидив от предното заболяване.

Водещ:
– Тя също (е лекувана) оперативно?

Д-р Запрянова:
– Оперативно да, (ракът е) отстранен, но (е правена) поддържаща терапия с гъби, която се провежда близо година. После периодично, пак с почивки, е вземала гъби за по-кратки периоди, но факта – ето, че трета година тя е на 79 години в момента, 79 и половина даже, нямаме никакви рецидиви от това заболяване.

Водещ:
– И сега големите дози. Кажи кои са големите дози, да ги опишем все пак?

Д-р Запрянова:
– Значи, „Имюн модулатор-а“: 3 пъти по 3 капсули.
От монопрепаратите – 2 пъти по 2 до 3 пъти по 1 капсули, понеже те са в комбинация от 2 или 3 вида монопрепарати. В рамките на… средно по 15 капсули на ден общо от всичките препарати, 15-16 – това са дозите. Като вече от „Имюн модулатор“-а, ако е на монотерапия, трябва 3 пъти по 4 даже. Отиваме към 12 капсули на ден, ако разчитаме само на него. Така че това са терапевтичните дози. Поддържащите – разбира се, след втория месец започва почивка – в неделя, после може да се прави почивка в събота и неделя. Но това вече е след като имаме едно начално натрупване на ефекта и на дозата, за да може да разчитаме на дълготрайност.

Водещ:
– Друг случай?

Д-р Запрянова:
– Да, последния случай – пациент с рак на стомаха, също тотална гастректомия. Там са правени едни много сложни анастомози – хранопровод и тънко черво – (туморът) беше прораснал към опашката на панкреаса и към черния дроб, всичко това е отпрепарирано енблок и разбира се, към извивката – поддалачната на дебелото черво. Значи – една много сложна интервенция. Също така, лимфни възли са махани в коремната кухина, такива около големите кръвоносни съдове – много сложна, много тежка операция. Човекът започна да пие лечебни гъби около месец след интервенцията. Отново комбинация – „Имюн модулатор“ с Херициум и с Рейши, даже мисля, че първоначално и Кордицепс бяхме включили, за по-бързо възстановяване. И той беше с анемичен синдром. Сега, 6-7-ми месец след интервенцията, той дойде при мен и изглежда доста добре. Аз, разбира се, съм дала указания за диета, за режим. Тенът му е почти като на здрав човек, възстановил е част от килограмите. Стомахът е ключов орган и захранването там е много по-трудно и тежко, отколкото при останалите пациенти, но въпреки това има доста добро възстановяване и след контролния скенер и туморните маркери онкологичната комисия отмени химиотерапията, т. е. – засега не му е назначена постоперативна химиотерапия.

Водещ:
– Били са добри показателите, кръвните…?

Д-р Запрянова:
– На базата на добрите показатели, след като самите онколози преценяват, че в момента няма нужда да се презастраховат с такова нещо. Пациентът е на около 63- годишна възраст. Отново не става дума за млад човек със силна имунна система, напротив. Той има и много вредности – пушач, който не е приключил според мен, с този вреден навик. И въпреки това, засега положението е под контрол. На този етап мисля, че няма на какво да се дължи, освен на терапията с лечебни гъби и спазването на диетата – алкализираща организма; и спомагащите добавки…

Водещ:
– Можеш спокойно да разкажеш на какви диети разчиташ, какво още предписваш.

Д-р Запрянова:
– Като цяло, в общия случай се препоръчва алкализиращата диета, изключване на киселинно-образуващи храни – тук става въпрос за глутен-съдържащи, тестени изделия, бялата захар, бялото брашно, рафинираното олио, хидрогенираните, частично-хидрогенирани растителни мазнини, всички пакетирани храни, които са готови за консумация, бисквити, вафли и т. н., защото те са пълни с консерванти, с подобрители. Конвенционалния хляб, разбира се, също. Те се заменят със зърнени храни, безглутенови – като елдата, като киноа, като просото, амаранта, чията, която даже няма нужда да се вари и е една супер храна. Тук се включват синьо-зелени водорасли в диетата, които алкализират, детоксикират черния дроб… Пребиотици са за дебелото черво и са много богати на аминокиселини, на микроелементи. Включват се сурови ядки, семена, особено бадем, който е най-силно алкализиращата ядка.

Водещ:
– Плодове, зеленчуци?

Д-р Запрянова:
– Конопено семе, сусамово семе, да,… слънчогледово, тиквено, плодове и зеленчуци според сезона – много важно да се каже. Смутита, прясно изцедени сокове от морков, цвекло, целина, зеленолистни зеленчуци най-вече, които може да се комбинират и с плодове и с зеленчуци и в смутитата и в соковете. Най-вече и според индивидуалната поносимост на пациента. В общи линии – това е.

Водещ:
– Месото?

Д-р Запрянова:
– Червените меса по възможност се изключват, пилешкото купешко също е изключено, заради консервантите и антибиотиците, които се използват; и хормоните.

Костните бульони се препоръчват. Ако може, да са от домашни животни. Костите, които даже се натрошават и се варят бавно 4-5 часа, да се извлече калцият, прецеждат се, в този костен бульон се добавят зеленчуци, досваряват се и става един костно-зеленчуков бульон. Защото калцият е силно алкализиращ елемент, а костният калций се усвоява най-добре от тялото.

Водещ:
– Значи може да се отдели калций достатъчно при едно такова варене?

Д-р Запрянова:
– Да, когато се вари дълго и бавно. Даже има такива уреди за бавно готвене, дето може да ги сложиш и цяла нощ на бавен огън, да къкрят. След което се прецеждат и фактически извличаме само това, което е пуснал костния мозък… Това е относно животинските продукти. Риба – тлъста, се препоръчва – от време на време.

Водещ:
– В седмицата 1-2 пъти?

Д-р Запрянова:
– Да 1-2 пъти в седмицата. Сега, много е трудно да се прецени коя е най-незамърсената риба. Някои казват речните риби, други казват… морските, дълбоководните.

Водещ:
– Океански?

Д-р Запрянова:
– Океански, които са мазни. Определено омега-3 трябва да се включи. Най-добре да се включи като добавка. Омега-3 мастни киселини плюс лененото семе, което са си друг вид омега растителни (мазнини) и да се комбинират.

Водещ:
– Ленено олио винаги даваме.

Д-р Запрянова:
– Ленено олио, да.

Водещ:
– Над 2 пъти по-добре са се усвоявали гъбите, ако има ленено олио.

Д-р Запрянова:
– Да, да. От друга страна то може да се използва и за салати.

Д-р Запрянова:
– И разбира се вече според сезона, когато е топло, вече може да е на изцяло алкализираща диета. Когато е студен сезона, зеленчуците или част от тях, са сготвени, за да не внасят излишен студ в организма. Плюс се набляга на зърнените безглутенови храни.

Водещ:
– А зеленчуци от фризера? Оказало се, че над 70% има запазване на веществата.

Д-р Запрянова:
– Да, да.

Водещ:
– Да, и не били чак толкова зле, в сравнение с консервирани по друг начин. В разни буркани.

Д-р Запрянова:
– Точно така. Това е най-предпочитания начин.

Водещ:
– Оказва се, че все пак от замразяването достатъчно ползи има.

Д-р Запрянова:
– Да. Така, че в студения сезон най-добре да се използват такива зеленчуци.

Водещ:
– Кажи за хидроколон терапия. Ако може да се „атакува“ дебелото черво, понеже в него има най-много токсини.

Д-р Запрянова:
– Ако може. Ако е препоръчително за него. Точно така, детоксикацията, която се провежда при онкологично болния, е много добре да започне от дебелото черво, стига то да не е засегнато от процеса вече. Защото това е мощен метод за детоксикация не само на тракта, но и на черния дроб, който е основен имуноподдръжник, така да се каже. Тъй че, серията от хидроколонтерапии в рамките на 3-4-5 (дни) – това според случая, според пациента, възрастта, стадия – от 3 до 5 дни интервал. Значи, в рамките на 10 дни до 2 седмици – една начална хидроколонотерапия. Може да се слага и ректален озон след хидроколонтерапията…

Водещ:
– Смисълът от озона?

Д-р Запрянова:
– Смисълът е да подобрим детоксикацията на черния дроб, антиоксидантния му потенциал, да възстановим кръвотворния апарат. Защото озонтерапията повлиява анемичния синдром, левкопенията, тромбоцитопенията – пак много често (ги) има при тези пациенти. Укрепва кръвоносните съдове, намалява холестерола, който е също агент на възпалението. При наличие на възпалителна реакция, холестеролът е висок. Подобрява оросяването на жлезите с вътрешна секреция, оттам регулира и метаболизма на въглехидратите. Кръвната захар се нормализира. Като нормализираме кръвната захар, ние защитаваме организма от патогенна флора, както и от Кандида албиканс, така и от патогенни бактерии, така и много вируси загиват под влияние на озонотерапията, освен под влияние на лечебните гъби. Това е друг начин да атакуваме източниците на възпалението в тялото. А махнем ли възпалението, ние махаме „поддръжката“ на рака, ние „чупим краката“, постамента, на който се базира рака.

Водещ:
– Озонотерапията е вкарването в дебелото черво на озонирана водичка?

Д-р Запрянова:
– Не, озонокислородна смес газове, която дифундира през чистата лигавица на дебелото черво и прониква в кръвта.

Водещ:
– Газ?

Д-р Запрянова:
– Да, газ, това е ректалната озонотерапия. Вече венозната, е озониран физиологичен разтвор, които се вкарва венозно. Да, банка с физиологичен разтвор. И в момента на барбитирането да сме сигурни, че това е концентрацията, която сме задали. Вливаме една банка, която изтича за 25-30 мин – това е венозната озонотерапия.

Водещ:
– Да полежи човек половин час не е страшно?

Д-р Запрянова:
– Не, не е страшно. Изобщо не е страшно.

Водещ:
– Интересно.

Д-р Запрянова:
– Ефектите продължават минимум 6 месеца след венозната озонотерапия. Тя може да се комбинира с ректална.

Водещ:
– Кои са те? Да ги изброим пак?

Д-р Запрянова:
– Ефектите са имуностимулация, повишен антиоксидантен потенциал на тялото, подобрена реология на кръвта и в артериални, и във венозни съдове, премахва се лимфния застой; антивирусно, антигъбично, антибактериално действие директно на озона срещу повечето причинители, защото за тях озона е оксидант, оксидира и ги убива. Те нямат антиоксидантна защита. Докато нашите клетки, които имат антиоксидантна защита, при тях озонът в терапевтични дози стимулира супероксидисмутаза, която се бори със свободните радикали и още 2 ензима със същата роля и фактически те възстановяват антиоксидантния потенциал на черния дроб и подобряват поддръжката на алкално-киселинното равновесие в тялото. Подобряват и основния метаболизъм на въглехидратен, липиден и метаболизма на пикочната киселина – също.

Водещ:
– Добре, за удобство може би вливането венозно е предпочитан метод, защото този газ в дебелото черво – как ще го вкараш?

Д-р Запрянова:
– Значи …

Водещ:
– И как ще излезе?

Д-р Запрянова:
– Много лесно, той не излиза, той се резорбира и преминава в кръвта. След хидроколонотерапия, пациентът просто с един уретрален катетър се инсуфлира за 20 секунди с озонокислородна смес. Той стиска ануса за 5 минути и този газ дифундира през лигавицата и се усвоява през кръвта. Тук няма бодене, няма половин час чакане. За 5 минути е процедурата и при ректалния път мога да вкарам много по-голяма концентрация, отколкото венозно.

Водещ:
– Усещания никакви?

Д-р Запрянова:
– Не, никакви неприятни усещания. Никак. Човекът, който вече е минал през хидроколонтерапията…

Водещ:
– То и аз ходих пробно в София, да видя какво става. Нищо страшно.

Д-р Запрянова:
– Нищо страшно не става.

Водещ:
– Да – влиза вода и излиза вода.

Д-р Запрянова:
– Циркулира, да, точно така. Все пак там нещата са дозирани, като налягане и продължителност. Така, че много по-лесно се понася, отколкото да си направиш серия клизми и няма да получиш и ефекта на 40 клизми (сравнено с) една процедура, по ефективност. Така че най-бързият и лесен начин за детоксикация е този.

Водещ:
– Нещо даваш ли специално за чистене на черен дроб?

Д-р Запрянова:
– За чистене на черен дроб може да се даде комбинация от билки, които включват корен от глухарче, бял трън…

Водещ:
– Знаеш наизуст всички…

Д-р Запрянова:
– Да, да, да. Chelidonium majus т. е. змийска млечка използвам само в хомеопатичен вариант, иначе е отровен. Комбинация от билки, които ги давам и в хомеопатичен вариант, част от тях, а също правя чистенето на черния дроб със зехтин и лимон. Само, че то е хубаво да се направи напролет или евентуално наесен.

Водещ:
– Винаги става?

Д-р Запрянова:
– Винаги става – да. Така е.

Не е чак толкова важно да спазиш пълнолунието, но може. Наистина се получава, ето и през лятото се е получавало чистенето на жлъчка. Някои пробват мекия вариант. Пият по 2-3 месеца по 2-3 супени лъжици зехтин и лимон на гладно.

Водещ:
– Бавничко…

Д-р Запрянова:
– Бавничко, но после могат да си направят и едно голямо …

Водещ:
– Бързо чистене …

Д-р Запрянова:
– Едно голямо чистене. И всъщност аз правя хидроколон, пия на вечерта зехтин и лимон и другия ден – втори (хидроколон) и се вижда как камъните напускат червото.

Д-р Запрянова:
– За да сме сигурни, че изхвърляме максимално повече, че няма да останат в червото, защото те се резорбират обратно, външните киселини влизат в кръговрата и се включват. Не е чак толкова ефективно. Тъй, че и това е много добро. Даже съм правила на един пациент с рак на простатата, който беше почнал някакво лечение пак на руски автори, което беше много интересно – с водка и нерафинирано слънчогледово … с водка и шарлан. Обаче вече беше почнал да получава (резултат)… Туморният му маркер беше паднал. Обаче беше почнал да получава жлъчни кризи от тая водка с шарлана и дойде и прави чистене – (да) прави чистене на жлъчката. Много трудно го понесе. След два хидроколона направи две чистения, като по време на чистенето за малко да „свърши“ човека, защото е дълбоко токсикиран и го изживя като истинска жлъчна криза. С гадене, с потене, с прилошаване – първият път. Вторият път вече е по-леко. Но изхвърли жлъчните камъни! За да може да продължи тази терапия. Така, че и това е от полза и разбира се – е хубаво да се направи превантивно – алтернативното, не когато вече трябва да лекуваш рак и да се сетиш „у, аз май трябва да направя почистване на жлъчката, за да мога да понеса лечението на рака“. Тъй че превенцията е…(важна). Колкото повече хора пият гъби за превенция, се чистят за превенция, си правят озонотерапия, за превенция, – толкова по-добре. Това е най-доброто. Да не се стига до лечение на рак. По-добре да лекуваме… да профилактираме здравите хора и тези, които имат някакви начални симптоми. Примерно – открито му е възпаление на дебелото черво и той като знае, че баща му е с рак на дебелото черво – идва да се чисти, пие гъби, прави промени в диетата, разтоварване, режим, алкализация и поддържа нещата под контрол. Така е, защото с възрастта, наследствеността…

Водещ:
– Влияе …

Д-р Запрянова:
– Влияе, но ние сме тези, които отваряме вратата на лошата наследственост. Не са гените. Ние им помагаме те да се случат и да заработят.

Водещ:
– Някаква друга терапия, ако предлагаш? Също може да ги коментираме?

Д-р Запрянова:
– Клиничната хомеопатия, която може и при онкологично болни, може и при …

Водещ:
– Да, ето, например, за дистрес може да „пуснеш“ една хомеопатия.

Д-р Запрянова:
– Да, абсолютно… Защото, когато се провежда интервю, се пита какви са стресовите моменти, какво е довело (до болестта). Много често хората си казват: „Ами как.. почина баща ми, аз го гледах на легло и в един момент рухнах“ и тук имунитета също рухва. Така, че ако се даде хомеопатия за тази стара травма… за тази стара психотравма..

Пациентка – страшно обидена от роднина, който им взел апартамента. Нещо ги излъгал, те подписали каквото не трябва и взел частта на брат си. И сега, жената на брата така го изживява и не може да го преживее, вижда го всеки ден и не може да му прости на този човек. И прави рак на млечната жлеза. Очевидно тук обидата, огорчението, гнева, са си казали думата за развитието на този рак и психосоматичният момент трябва да бъде терапевтиран при всички онкологично болни. Който може с психотерапия, който не може – с хомеопатия, с добавки и така.

Водещ:
– Друго сещаш ли се?

Д-р Запрянова:
– „Миграойл“ го използвам активно. Правя масаж с вендузи с него и въобще – много е добър. Вече тук се отклонихме от темата де, но за един елегантен масаж на целия гръб ( е перфектен). И моя „личен шофьор“ – доверен шофьор на такси, който по цял ден е зад волана, вече на 74 години, ми се оплака от болки в кръста и аз като нямам време му казвам – „ела тук, ще ти сложа вендузи и ще ти направя масаж с масло“. Ляга, правя му масажа тук за 10-15 минути, става. Той щеше да ходи да спи, да си почива – беше отмалял. Каза – „Абе аз направо литнах, живнах от масажа с това масло“, защото в крайна сметка сме подобрили кръвообращанието на гръбнака и сме отпушили енергийната му „магистрала“ и оттук явно и оросяване на мозък, и на вътрешни органи се е повлияло добре. Така, че това масло много добре работи. Масажни процедури за релаксация, за противостресова терапия – също.

Интервюто беше записано през юли 2019 г.

Ако имате нужда от консултация трябва да си запазите час предварително.
Кабинетът ѝ се намира в гр. Велико Търново, ул. Чумерна 7

д-р Радосвета Запрянова: 0898 466 376

Прочети още статии на тема:

видео

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

Продукти с конопено масло от Hemp-products.bg

Потърсете ни в социалните мрежи