BezRak.com

Прочети още статии на тема:

какво да избягваме?

Микровълните фурни увреждат сърцето и кръвта

Микровълните фурни увреждат сърцето и кръвта
04 юли 2018

Обичайната честота на радиацията, излъчвана от микровълновите фурните във всяко домакинство е 2.4 GHz (гигахерца), която наподобява тази от WiFi-рутерите. Тази честота може да причини драстични промени в електрическата активност на сърдечния мускул.

Според д-р Магда Хавас (Magda Havas) от Университета в Трент, САЩ (Trent University, USA), хора, изложени на такава радиация дори за три минути при честота 2,4 GHz, могат да получат сърцебиене и промени в сърдечната честота. Това явление се нарича още електрохиперсензитивност (ЕХС), или синдром на бързо остаряване. Явлението е изучавано от десетилетия. Наблюдават се слепване на червените кръвни клетки и колебания на парасимпатиковата нервна система, като при тежки стресови ситуации.

Д-р Хавас установила, че микровълновите фурни причиняват резки покачвания на кръвната захар, като при хора, страдащи от диабет. Тези явления се наблюдават, когато човек се намира на по-малко от един метър от включената фурна.

Доказателства, че микровълновата радиация въздейства на сърцето

Години наред от производителите на микровълнови фурни се твърдеше, че те не предизвикват никакви незабавни ефекти, тъй като обичайното ниво на домашно излъчване на радиация е под общоприетите норми. Повечето от тези изследвания са правени през миналия век, но днес радиацията на околната среда изхожда от множество източници – електромагнитни уреди, лаптопи, таблети, WiFi-рутери и мобилни телефони.

Д-р Хавас документира и публикува своите изследвания, като казва следното:

„Това е първото проучване, което документира незабавните и драматични промени в сърдечните ритъм и честота, причинени от одобрен от закона уред, излъчващ микровълни със стойности много под (0,3%) стойностите, посочени в правилниците.

„Микровълновият ефект” датира още от Втората световна война

Микровълновите фурни излъчват вълни от много висока до много ниска енергия, с дължина на вълната около 17 сантиметра. Тези вълни се произвеждат от магнетрон (магнит и електронен източник), същият източник, използван при въздушните радари през ВСВ (Втората Световна война). Затова първоначално микровълновите фурни били наричани „радарни печки“. Те работят на 2,4 гигахерца, предизвикващи диелектрично затопляне. Това означава, че водните молекули в храната вибрират много бурно при висока честота (милиони пъти в секунда), създавайки молекулно триене и разрушавайки структурата на хранителните вещества. Но те въздействат и на сърдечната честота и ритъм на човека, намиращ се в близост до уреда. Затова е особено опасно да се готви месо, тъй като кръвта се повлиява също както и водните молекули в храната. Структурите на тези молекули се разпадат на съставни части и се деформират насилствено. Някои наричат това „електрически удар”.

Ефектът от микровълновите фурни върху човека се изразяват в главоболие, нервност, тревожност, замаяност, световъртежи, нарушение на познавателните способности, депресия, гадене след хранене, проблеми със зрението, болки във венците и зъбите или постоянна и неутолима жажда – това са прояви на „генотоксичните” ефекти от уврежданията на човешките тъкани и нарушенията на съдречната и мозъчната дейност.

Изобретяване на микровълновите готварски устройства

През Втората Световна война нацистите създали уред, който да осигурява лесно готвене на храната за техните войници. След края на войната руски и американски учени изследвали „безопасността” на тези устройства. Руснаците забранили производството на микровълнови фурни, след като осъзнали колко са опасни. Но Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) одобрила почти всичко.

Разрушителният ефект на микровълновите фурни върху човешкия организъм

Един от първите изследователи на храните, ефектите на микровълните върху кръвта и физиологията на човека е д-р Ханс Улрих Хертел (Hans Hertel). След проведеното швейцарско клинично проучване, което той прави съвместно с екипа си от биохимици, д-р Хертел заключава, че микровълните водят до отрицателни ефекти върху здравето, включващи повишаване нивата на холестерола, намаляване броя на червените кръвни клетки, понижаване стойностите на хемоглобина (симптом на анемия) и понижаване броя на левкоцитите (белите кръвни клетки).

Източник: S.D. Wells

Прочети още статии на тема:

какво да избягваме?

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

Продукти с конопено масло от Hemp-products.bg

Потърсете ни в социалните мрежи