BezRak.com

Прочети още статии на тема:

видео

Храната като лекарство – БГ субтитри

04 януари 2016

Храната и нейното значение

Начинът на хранене е свързан с четири от десетте водещи причини за смъртност по света: коронарна болест на сърцето, някои типове рак, диабет от тип 2, мозъчен инсулт.

„Оптималното хранене е лекарството на бъдещето“
Д-р Линус Паулинг – два пъти Нобелов лауреат

„Ние сме това, което ядем. Храната е лекарство. Някои хора казват: „Ако днешните доктори не станат специалисти по хранене в бъдеще, тогава днешните специалисти по хранене, ще станат докторите на бъдещето.“

Това, от което човекът се нуждае, е пълна гама от витамини, минерали и ензими, за да може всеки ден тялото да функционира на 100%.

Телата на всички ни би трябвало да функционират на това оптимално ниво, но тъй околната среда и други фактори оказват сериозно влияние, то това е много трудно. Много е важно хората да получат този добър баланс от хранителни вещества, които да влизат в организма им, на първо място, за да защитават имунната си система. Имунната ни система е като доктор в самите нас.

За да оцелеем, е много важно да имаме активна имунна система, която да работи ефективно 24 часа дневно. Защото тя ни защитава от атаката на различни неща – от всичко, като се започне от грипните вируси в атмосферата и се стигне дори до ракови клетки.

Изпитваме недостиг на 8 от 13-те жизнено важни хранителни вещества. Това е огромен недостиг за организма ни, но телата ни са доста издръжливи. Можем да продължим да живеем с този недостиг много години – 15-20 години, но рано или късно болестта ни застига.

Прочети още статии на тема:

видео

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

Продукти с конопено масло от Hemp-products.bg

Потърсете ни в социалните мрежи