BezRak.com

Прочети още статии на тема:

причини за появата на рак

Основни причинители на рак – Др. Леонард Колдуел (Dr. Leonard Coldwell)

Основни причинители на рак – Др. Леонард Колдуел (Dr. Leonard Coldwell)
11 септември 2020

Когато става дума за превенцията или лечението на онкологично заболяване е от изключителна важност да сме запознати с основните причинители на коварната болест. По този начин не само можем да се предпазим от развитието на това заболяване, но и ще може да подпомогнем неговото лечение, ако то вече е възникнало. В своята книга, озаглавена „Единственият отговор за рака“ (The only answer to cancer), д-р Леонард Колдуел (Dr. Leonard Coldwell), който е известен специалист в лечението на рака и други свързани със стреса заболявания, описва главните причинители на раковите заболявания, както и основните стъпки за тяхното лечение.

Един от основните причинители на рака е липсата на енергия, което води до нарушения във функциите на имунната система. Това състояние на организма позволява на мъртвите и увредени клетки да се натрупват в него. Тези клетки могат да заменят здравите клетки и по този начин да образуват злокачествени туморни образувания.

За да се развиват, раковите клетки имат нужда от кисела среда, която е бедна на кислород. Нобеловите лауреати Отто Уарбург (Otto Warburg) и Макс Планк (Max Planck) получават своите награди след като откриват, че ракът не може да се развива в богата на кислород, алкална среда (pH 7.3).

Но какво води до окисляване на средата и до намаляване на нейните кислородни нива? Отговорът е стрес! Високите стресови нива водят до нарушения в метаболизма, което възпрепятства качественото усвояване на хранителни вещества. Редица заболявания се причиняват от недостик на хранителни вещества, вследствие на стреса. Проучванията показват, че 86% от заболяванията се дължат именно на високите нива на стрес, което означава, че едва 14% от останалите болести се дължат на друг причинител.

Вторият основен причинител на рака е натрупването на токсини в организма, което най-често се дължи на неправилно хранене. Флуоридът и хлорът, влизащи в състава на напитките и пастата за зъби, консервантите, овкусителите, аспартамът, тежките метали и редица други токсични вещества оказват сериозен ефект върху човешкото здраве.

Други фактори за натрупването на токсини са недохранването и консумацията на прясно мляко. Прясното мляко съдържа голямо количество антибиотични вещества и химикали, които са вредни за човешкото здраве. Освен това е доказано, че млякото води до развитието на здравословни състояния като остеопороза и акне.

При онкологични заболявания се препоръчва консумацията на органични и сурови храни, които са богати на полезни хранителни вещества. Освен това се препоръчва периодично пречистване на организма (поне 2 пъти годишно), което да освободи тялото от натрупаните токсини.

Третата причина, която води до ацидоза и токсичност е дехидратацията на организма. Повечето хора се нуждаят от поне около 4 литра вода дневно с добавена чаена лъжичка морска сол в нея. Не се препоръчва консумацията на трапезна сол, тъй като в нейния състав често влизат песъчинки или стъклени частици, които могат да наранят артериалните съдове или да причинят натрупването на холестерол в организма. По този начин може да се повиши кръвното налягане, което води до редица усложнения.

Четвъртият основен причинител на рака е електромагнитното излъчване от различните видове електротехника, включително мобилни телефони, компютри, микровълнови печки и други технологии.

Важно е да се подчертае, че липсата на енергия, ниските нива на кислород и ацидозата са фактори, които могат да бъдат контролирани. Навременното предприемане на мерки за подхранване и пречистване на организма могат да допринесат за лечението не само на рака, но и на други тежки заболявания.

Източник:

Coldwell, L. (2011). The only answer to cancer: Defeating the root cause of all disease. United States: 21.

Прочети още статии на тема:

причини за появата на рак

0 Коментара

Няма коментари.

Няма коментари. Ако желаете напишете вие първи коментар.

Напиши коментар

Напиши коментар

Продукти с конопено масло от Hemp-products.bg

Потърсете ни в социалните мрежи